Skip to main content

Rigtig godt nytår! Håber du er kommet godt ind i det nye år og er frisk på at tage fat på en masse nye udfordringer. Det er jeg og det glæder jeg mig til at komme i gang med.

December måned er jo en af de måneder hvor der bliver brugt flest penge i det danske samfund. Folk køber gaver, forlystelser, går til koncerter og meget andet op til jul. Så skal der spises mad i lange baner, og som om det ikke var nok. Lige efter jul, så kommer nytåret, og her spenderer vi i Danmark millioner af kroner på fyrværkeri m.m. Disse penge ville det jo være rart hvis din forening kunne få del i.

Og det kan I.

Ligesom jeg tidligere har beskrevet hvordan din forening kunne tjene penge op til jul, ved at sælge juletræer, så kan I også tjene penge på at sælge fyrværkeri.

Inden vi kommer for godt i gang, skal jeg dog lige gøre opmærksom på at man skal have tilladelser og opbevaring i orden!! Sæt dig selv ind i reglerne (bla. via det lokale beredskab m.m.).

Men jeg har set at der er nogle foreninger, som reklamerer med at man kan købe nytårsfyrværkeri hos dem, mellem jul og nytår. Det er også dejligt afgrænset, så man ikke skal stå en hel måned og sælge krudt. Men det kan man selvfølgelig også vælge.

Sådan kommer I i gang med at sælge fyrværkeri

Først og fremmest skal I godkendes som forhandler af fyrværkeri. Her er en masse regler og lovkrav, som jeg ikke vil komme ind på her. De ændres jævnligt, så dem må I selv lige sætte jer ind i (så siger jeg ikke noget forkert her i hvert fald). Men kontakt det lokale beredskab og hør nærmere. Det er en god idé at starte i rigtig god tid, så man kan nå at få alt det praktiske på plads.

Når det er på plads, så skal I have lavet en aftale med en leverandør. Jeg har set at man bla. kan købe fyrværkeri fra Ilbjerg Fyrværkerifabrik. De sælger kun til godkendte forhandlere, hvorfor I kun skal kontakte dem, når det andet formalia er på plads.

Herefter er det så en god idé at reklamere godt for jeres salg, finde priser, lave vagtplan og alt det andet der skal til. Her er det værd at huske på, at arbejdet er størst det første år, andet år er det meget lettere og fra 3. år bliver det endnu lettere. Man har efterhånden styr på alt og forskellige skabeloner man bare lige går frem efter.

Forslag til øget salg

Jeg har ikke selv været involveret i sådan et projekt her. Men umiddelbart vil jeg dog tro, at projektet vil virke bedst i de mindre landsbyer m.m. hvor man nemmere kan få lokalsamfundet til at bakke op. F.eks. har jeg set at et par forsamlingshuse har tradition for at tjene penge på denne måde. Kommer man ind i de store byer, så er der store butikker der sælger fyrværkeri. Ofte til priser hvor I ikke kan være med.

For at gøre opmærksom på jeres salg af fyrværkeri, skal I gerne have en annonce samt lidt omtale i den lokale avis m.m. I kan også uddele flyers i postkasser og andet. Vær massivt tilstede i hele december, og gør opmærksom på hvornår I har åbent for salg af fyrværkeri.

For i bogstaveligste forstand at skyde salget i gang, ville det være flot at lave et større åbningsshow, hvor I skyder en del af krudtet af, en sen eftermiddag hvor det er blevet mørkt. Imens I skyder det af, sørger I for at fortælle hvilken raket / batteri I nu skyder af, hvad den koster osv.

Denne åbningsevent har I annonceret på alt jeres materiale, så I kan lokke så mange publikummer til som muligt. For at lokke endnu flere til og sætte ekstra fut i salget, så kan I have specielle rabatter denne ene aften. Sørg dog stadig for at have et solidt overskud på salget, men sæt gerne priserne ned med 10-20% sådan en aften, så bider mange forhåbentlig på. Rabatten skal selvfølgelig kun gælde denne ene aften, hvis man bestiller og betaler her.

Lav gerne nogle bestillingslister, som publikum kan udfylde under showet. Sørg for at have blyanter / kuglepenne nok.

Jeg vil ikke forbyde jer at sælge fyrværkeri fra starten af december. Men de fleste mennesker er her nærmest kun indstillet på jul. Først når al julemaden er fortærret, begynder folk at tænke på nytår og fyrværkeri. Langt det meste krudt sælges i dagene op til nytår. Så spar på jeres kræfter (eller skulle jeg sige ”spar på krudtet”) og nøjes med at koncentrere jeres indsats mellem jul og nytår, dog med en massiv reklame indsats i løbet december.

Lad os foretage en gratis projektvurdering og få vores vurdering af dit projekts muligheder.

Det er helt gratis for dig at indsende dit projekt og få vores vurdering af mulighederne. Du skal blot udfylde en kort formular og uploade projektbeskrivelse!

Få vurderet dit projekt
Steffen

Forfatter Steffen

Steffen Gregersen er stifter og fundraiser hos Aktiv Fundraising. Steffen udmærker sig ved at være super skarp til projektudvikling, fondsansøgning og videreformidling af hans store erfaring. Steffen er en erfaren underviser og hans foredrag får altid stor ros af deltagerne.

Flere artikler af Steffen

Skriv en kommentar