Skip to main content

Her har brevkassen modtaget et spørgsmål om støtte til en aftenskole.

Spørgsmålet lyder

Hej Steffen

Vores største udfordringer lige nu er simpelthen at få nogle penge i kassen, til at realisere de mange ideer vi har – jeg vil opliste nogle af dem her:

Teaterskole for børn
Balancetræning og faldforebyggende tiltag for ældre
Netværk for ledige
Kost og motionsvejledning for overvægtige børn og deres forældre
Musikarrangementer for ældre
Seniorhøjskole med kulturhistorie
og meget meget mere.

Muligheder for støtte til aftenskoler

For aftenskoler vil der være gode muligheder for at oprette en decideret støtteforening. Den kan så skaffe midler på forskellig vis og give til aftenskolen, som så kan bruge dem til de hold og den undervisning man vurderer bedst.

Støtteforeningen kan afvikle en række forskellige aktiviteter for at skaffe pengene. Det kan være bankospil, cykelsponsorløb, loppemarked, salg af lodsedler eller andet. Derudover kan støtteforeningen evt. også stå for det praktiske i forbindelse med ansøgning til fonde. Dog bør selve ansøgningerne stå i aftenskolens navn.

Der kan søges om tilskud fra fonde til helt konkrete ting. Det kan være svært at skaffe penge til lønninger til lærerne og andet administrativt. Det er langt nemmere at skaffe penge til indkøb af fysiske ting, som er nødvendige eller kan forbedre undervisningen på holdene.

Tænk gerne over, at nogle af de aktiviteter som en evt. støtteforening skal afvikle, henvender sig til den målgruppe som selve aftenskolens tilbud også går efter. F.eks. kan et bankospils overskud gå til oprettelse af et hold med balancetræning og faldforebyggelse for ældre. Så kan cykelsponsorløbet eller andet, gå til teaterskolen for børnene. På den måde motiverer man både brugerne, deres familier og ligesindede, til at bakke jeres aktiviteter op.

Håber du kan bruge dette til lidt og at I kan få oprettet de hold I gerne vil.

Lad os foretage en gratis projektvurdering og få vores vurdering af dit projekts muligheder.

Det er helt gratis for dig at indsende dit projekt og få vores vurdering af mulighederne. Du skal blot udfylde en kort formular og uploade projektbeskrivelse!

Få vurderet dit projekt
Steffen

Forfatter Steffen

Steffen Gregersen er stifter og fundraiser hos Aktiv Fundraising. Steffen udmærker sig ved at være super skarp til projektudvikling, fondsansøgning og videreformidling af hans store erfaring. Steffen er en erfaren underviser og hans foredrag får altid stor ros af deltagerne.

Flere artikler af Steffen

Deltag i samtalen 2 kommentarer

 • Lisbeth Lassen siger:

  Hej Steffen
  Jeg søger penge/støtte til vores skole i Randers (Nørrevangskolen), Jeg sidder i skolebestyrelsen på skolen. Vi vil gerne have skabe til vores elevere hvor der er låse på og hvor der er mulighed for at de kan have deres computer til at ligge til ladning inde i skabene. Da det er en del skabe vi skal bruge har vi ikk muligheden for at have penge til den invistering, som vi mener vil være en god ting at have på skolen, nu til den nye skolereform. Så de har deres bøger og computer forsvarligt låst inde, samtidlig med at deres computer kan lades op i skabene.

  Håber du kan hjælpe mig/os da det vil være en STOR hjælp for os
  Mener vi er ca. 600 elever med dem i vore 10 klasse center..

  • Steffen siger:

   Hej Lisbeth

   I bør først og fremmest få lavet et budget for hvad det vil koste at købe skabene, samt få dem sat op (tømrer og elektriker). Dette budget vil så danne grunden i det resterende arbejde med at finde pengene.
   I kan så f.eks. som jeg foreslår i ovenstående artikel evt. lave aktiviteter på skolen hvor man skaffer penge til de ting. Et cykelsponsorløb kunne være en god idé, ligesom en støttekoncert m.m. (er der “kendte” forældre til nogle af børnene der er musikere eller lignende som man kan få til at stille op til en støttekoncert gratis?).
   Der kan også findes fonde man kan søge om hjælp til den slags, men er det en kommunal folkeskole kan det godt være svært at finde meget villige fonde.
   Har skolen nogle bands og orkestre? Så kan de også lave en koncert, hvor man tager entré og sælger forskellige ting, ligesom skolen kan lave en musical (også god læring i den proces) hvor det hele ender ud i et par forestillinger som man så kan tjene penge på. Forsøg at skaffe sponsorer til de forskellige ting.

   Håber du kan bruge mine idéer.

Skriv en kommentar