Skip to main content

Skabelon til ansøgning hos fondeBrevkassen har modtaget et spørgsmål omkring en skabelon til fondsansøgninger:

Hej
Jeg skal skaffe rigtig mange penge til et større projekt, og skal derfor sende mange ansøgninger til fonde. 
Findes der en skabelon til et fondssøgnings brev?

 

Svar fra brevkassen

Det er meget muligt du kan finde en skabelon et sted, men jeg kan ikke anbefale dig at bruge en fast skabelon. Hvis der er mange der bruger den samme, så forsvinder din ansøgning i mængden, hos den person der sidder og tager stilling til hvem der skal have pengene.

Ligesom med jobansøgninger, er det vigtigt at fremstå unik og få sin egen/foreningens historie solgt godt, så det bliver dig/jer der får pengene.

Et godt råd kan være, at finde eksempler på andres succesfulde ansøgninger og så tage de bedste idéer derfra og tilpasse til dine egne ansøgninger. Dermed kan du hurtigere få sammensat en rigtig god fondsansøgning.

Dog skal du være opmærksom på at nogle fonde kræver, at du bruger et bestemt ansøgningsskema. I sådanne tilfælde, vil du kunne finde skemaet på deres hjemmeside.

Steffen

Forfatter Steffen

Steffen Gregersen er stifter og fundraiser hos Aktiv Fundraising. Steffen udmærker sig ved at være super skarp til projektudvikling, fondsansøgning og videreformidling af hans store erfaring. Steffen er en erfaren underviser og hans foredrag får altid stor ros af deltagerne.

Flere artikler af Steffen

Deltag i samtalen 2 kommentarer

Skriv en kommentar