Skip to main content

Skabelon til ansøgning hos fondeBrevkassen har modtaget et spørgsmål omkring en skabelon til fondsansøgninger:

Hej
Jeg skal skaffe rigtig mange penge til et større projekt, og skal derfor sende mange ansøgninger til fonde. 
Findes der en skabelon til et fondssøgnings brev?

 

Svar fra brevkassen

Det er meget muligt du kan finde en skabelon et sted, men jeg kan ikke anbefale dig at bruge en fast skabelon. Hvis der er mange der bruger den samme, så forsvinder din ansøgning i mængden, hos den person der sidder og tager stilling til hvem der skal have pengene.

Ligesom med jobansøgninger, er det vigtigt at fremstå unik og få sin egen/foreningens historie solgt godt, så det bliver dig/jer der får pengene.

Jeg har skrevet en lille e-bog med 10 tips til at skrive bedre fondsansøgninger. Bagest i bogen finder du et eksempel på en ansøgning, som har givet mange penge i tidernes løb. Det er nok det tætteste på en skabelon vi kommer, uden at det bliver “for meget”. Du kan hente bogen ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Dog skal du være opmærksom på at nogle fonde kræver, at du bruger et bestemt ansøgningsskema. I sådanne tilfælde, vil du kunne finde skemaet på deres hjemmeside.

Steffen

Forfatter Steffen

Steffen Gregersen er stifter og fundraiser hos Aktiv Fundraising. Steffen udmærker sig ved at være super skarp til projektudvikling, fondsansøgning og videreformidling af hans store erfaring. Steffen er en erfaren underviser og hans foredrag får altid stor ros af deltagerne.

Flere artikler af Steffen

Deltag i samtalen 2 kommentarer

Skriv en kommentar