Skip to main content

Hadsund Tennisklub fejrede sit 100-års jubilæum med et nyt lysanlæg. Pengene har klubben selv skaffet igennem fondsansøgninger – med god hjælp fra Aktiv Fundraisings startpakke.

I de sidste mange år er det gået rigtig godt for Hadsund Tennisklub, som har haft støt medlemsfremgang og i dag tæller over 100 medlemmer. Faktisk er det næsten gået for godt, for spillerne har især på de korte dage i ydersæsonen manglet plads på klubbens tre grusbaner. Det problem havde Hadsund Tennisklub dog sat sig for at løse i forbindelse med klubbens 100-års jubilæum. Første skridt var at indhente et tilbud på et nyt lysanlæg hos den lokale elektriker. Det lød på 250.000 kr., men så skulle medlemmerne også selv stå for gravearbejdet. Næste skridt var fondsansøgningen, som Birgit Krog fra Hadsund Tennisklub havde tilbudt at stå for.

Vi kunne godt se, at det med at søge fonde kunne vi ikke selv komme i hus med. Jeg kunne selv stå for processen, men vi skulle have hjælp til at skrive ansøgningerne. Derfor kontaktede vi Steffen fra Aktiv Fundraising, som vi havde fået anbefalet af Lars Elkjær (fra Jyllands Tennis Union). Og så købte vi en startpakke, fortæller Birgit Krog.

Her fik hun bl.a. en liste med relevante fonde, gode råd til klubbens konkrete projekt og en kort ansøgning, som kunne bruges direkte i fundraisingen.

Der var et lille spørgeskema, jeg skulle udfylde, og små fjorten dage efter fik jeg en ansøgning, som Steffen havde skrevet. Den har jeg brugt i ansøgningerne, og det har givet pote. Det var superhurtigt og supernemt, siger Birgit Krog.

Giver plads til mange flere

Herefter gik det slag i slag. Klubben havde fra start selv prøvet at søge et par fonde uden held, men den nye ansøgning åbnede dørene – også hos en lokal fond, der i første omgang havde givet afslag. I alt søgte Hadsund Tennisklub ca. 25 fonde og fik tilsagn fra syv, hvoraf flere støttede projektet med 50.000 kr. I dag har Hadsund Tennisklub et velfungerende lysanlæg, som har forlænget tennissæsonen med en måned i hver ende og gjort sommerdagene endnu længere. På den måde lægger klubbens tre baner grus til rigtig mange timers ekstra tennis – til stor glæde for en støt stigende medlemsskare.

Det har været en supergod oplevelse. I dag kan vi spille tennis på næsten alle tidspunkter af døgnet. Vi får helt sikkert trænet meget mere, og der er mange flere på banerne i løbet af en sæson. På den lange bane tror jeg også, vi får en del flere medlemmer på grund af lysanlægget, siger Birgit Krog.

Aktiv Fundraising startpakke indeholder:

  • En liste med relevante fonde til klubbens konkrete projekt. (Typisk 10-20 fonde udvalgt blandt ca. 16.000 danske fonde og puljer)
  • En kort ansøgning (om det konkrete projekt), som med lidt tilretning kan bruges til forskellige fonde.
  • Gode tips til fondsansøgning – både generelt og i forhold til klubbens projekt.
  • To tjeklister til brug ved ansøgning og ved tilsagn.

Hvis du også er interesseret i en startpakke fra Aktiv Fundraising, så kontakt os på info@aktivfundraising.dk.

Lad os foretage en gratis projektvurdering og få vores vurdering af dit projekts muligheder.

Det er helt gratis for dig at indsende dit projekt og få vores vurdering af mulighederne. Du skal blot udfylde en kort formular og uploade projektbeskrivelse!

Få vurderet dit projekt
Morten Reil

Forfatter Morten Reil

Flere artikler af Morten Reil