Skip to main content

Vrå Tennisklub har modtaget en kvart million kroner til et mobilt tennisunderlag, trænerkurser, skole- og handicaptennis. Det skal tiltrække nye medlemmer og fastholde de gamle.

Hvad gør en lille forening – med et skrabet budget – som har brug for bedre faciliteter for at fastholde sine medlemmer? Den problemstilling har Vrå Tennisklub kæmpet med i årevis, men nu lysner det. Klubben har lige modtaget fondsmidler til et mobilt tennisunderlag, som fremover kan bruges i en af Idrætscenter Vendsyssels store haller. Det giver helt nye muligheder for tennisklubbens 70 medlemmer, fortæller formand Jan Bæk Ilsø.

Det gør, at vi kan fastholde vores medlemmer og tiltrække nye, fordi vi kan komme indendørs i vinterhalvåret. Vi bliver også bedre til at spille tennis, når vi kan træne hele året rundt, siger Jan Bæk Ilsø.

De rigtige samarbejdspartnere

Fondsmidlerne – lidt over en kvart million kroner – har klubben fået fra syv forskellige fonde, som også har bevilget penge til både trænerkurser, skole- og handicaptennis. Det skal være med til at starte en positiv spiral, der tiltrækker nye medlemmer og skaber et endnu stærkere tennismiljø i Vrå. Samarbejdspartnere på tennisdelen er Dansk Tennis Forbund / DGI Tennis, mens Aktiv Fundraising har hjulpet med at rejse penge til projektet. Det har været en længere proces, som begyndte med en søgning på nettet.

Vi har ikke den grundviden, der skal til, så jeg startede med at søge på Google og ringe til forskellige fondsansøgningsfirmaer. Det var et nemt valg, og samarbejdet med Aktiv Fundraising har fungeret rigtig godt. De har gjort et kanon arbejde, siger Jan Bæk Ilsø.

Fondsansøgning kræver tålmodighed

I løbet af fundraising-projektet blev Jan Bæk Ilsø overrasket over, hvor lang tid det tager at lave fondsansøgninger. Bag de 269.000 kroner, som Vrå Tennisklub har modtaget, ligger ansøgninger til 15 forskellige fonde, hvoraf 7 har bevilget penge.

Når man starter sådan et projekt op, er man slet ikke klar over, hvor meget tålmodighed man skal have. Men vi leverede en masse oplysninger om, hvorfor vi søger, og så sørgede Aktiv Fundraising for ansøgningerne. Det tager et stykke tid, før der kommer hul på det. Men så går det også slag i slag, siger Jan Bæk Ilsø.

Særlige fordele for tennisklubber

Aktiv Fundraising har styret hele processen på klubbens vegne. Undervejs har formanden for Vrå Tennisklub formidlet kontakt mellem de to tennisforbund og Aktiv Fundraising, som i dag har indgået et partnerskab med særlige fordele for tennisklubber.

Lars Elkjær (fra DGI Tennis) havde hørt en lille fugl synge om vores projekt, så han kontaktede mig for at spørge, om Aktiv Fundraising kunne være en god samarbejdspartner. Der findes ikke bedre. De har den viden, der skal til for at bringe tingene i mål - og Steffen har selv meget med foreningslivet at gøre og har fingeren på pulsen. Så dem kan jeg varmt anbefale, siger Jan Bæk Ilsø.

Lad os foretage en gratis projektvurdering og få vores vurdering af dit projekts muligheder.

Det er helt gratis for dig at indsende dit projekt og få vores vurdering af mulighederne. Du skal blot udfylde en kort formular og uploade projektbeskrivelse!

Få vurderet dit projekt
Morten Reil

Forfatter Morten Reil

Flere artikler af Morten Reil