Skip to main content

Mange foreninger efterspørger det såkaldte no cure no pay fundraising. Men hvad dækker dette egentlig over og er det noget for din forening?

Det kigger jeg lidt på i dette indlæg.

No cure, No pay?

No cure, no pay betyder frit oversat: Ingen helbredelse, ingen betaling. Nu er det dog ikke patienter vi snakker om i dette tilfælde, men finansiering af projekter. Så i dette tilfælde kan man sige, at finansieres projektet ikke, så falder der heller ingen betaling for arbejdet.

No cure no pay er en ordning som nogle fundraisere tilbyder sine kunder, men langt fra alle. Der er både fordele og ulemper ved en no cure no pay aftale. Det kan du læse mere om her.

Ved denne ordning, så betaler du som forening / kunde intet for at få en fundraiser til at starte op med at arbejde for dig. Det er derfor en billig måde at komme i gang hos en fundraiser.

Kan fundraiseren ikke skaffe dig og din forening nogle penge, så har fundraiseren arbejdet gratis for dig. Men kan han skaffe jer nogle penge til jeres projekter, så får han typisk en procentdel af de skaffede midler.

Det kan variere kraftigt i procenter fra fundraiser til fundraiser. Er det et meget stort millionbudget, så er det ofte kun en meget lille del af kagen de tager for sit arbejde. Mens det ved små projekter er en lidt større bid. Procentsatsen sættes også efter hvor stort et arbejde de forventer ved projektet. Typisk varierer procenterne fra 5-20%.

Fordelene ved no cure no pay?

Der er nogle fordele for foreningerne ved no cure no pay. Nogle af fordelene er bl.a.:

 • Gratis at komme i gang (ingen faktura ved opstart)
 • Ingen økonomisk risiko, den påtager fundraiseren sig
 • Betaler kun hvis der kommer bevillinger hjem

Ulemperne ved no cure no pay?

Men der findes også en række ulemper ved brug af no cure no pay fundraising.

 • Den endelige betaling bliver ofte markant højere (du betaler for fundraiserens risiko)
 • Der er mange uerfarne nystartede fundraisere der tilbyder no cure no pay for at komme i gang.
 • Fundraisere på no cure no pay, har en tendens til at gå efter quick wins og ikke lægge de nødvendige timer i at gå i dybden og tilbyde jer grundig rådgivning, som kan være guld værd for jeres forening / organisation på den lange bane.

Som du kan se, er der forskellige ting man skal være opmærksom på, inden du laver en aftale med en fundraiser omkring no cure no pay fundraising.

Tilbyder Aktiv Fundraising No cure no pay?

Nej, vi tilbyder ikke en no cure no pay aftale. Det gør vi af den simple grund, at vi kommer med meget mere rådgivning til jer, end kun lige hvordan I hurtigt får nogle penge.

Vi ønsker ikke at efterlade jer med et ubrugeligt projekt eller sende jer ind i en blindgyde, for på den korte bane at hive nogle midler hjem fra nogle fonde. Vi ønsker at hjælpe jer ordentligt på vej, med god saglig rådgivning, så I efterfølgende står stærkere. Ikke bare med selve projektet, men med hele jeres forening / organisation.

Vi ønsker et gensidigt forpligtende fællesskab, hvor begge parter vil projektet og tør at lægge hånden på kogepladen.

Vi tilbyder derfor ikke no cure no pay, men vores Fundraising Pro aftaler, indeholder et startfee, som betales ved opstart på et samarbejde, kombineret med et succesfee af de midler vi skaffer til projektet. På denne måde deler vi risikoen i projektet, samtidig med at I sikrer jer, at vi vil gøre alt for at hjælpe jer som en helhed.

Lad os foretage en gratis projektvurdering og få vores vurdering af dit projekts muligheder.

Det er helt gratis for dig at indsende dit projekt og få vores vurdering af mulighederne. Du skal blot udfylde en kort formular og uploade projektbeskrivelse!

Få vurderet dit projekt
Steffen

Forfatter Steffen

Steffen Gregersen er stifter og fundraiser hos Aktiv Fundraising. Steffen udmærker sig ved at være super skarp til projektudvikling, fondsansøgning og videreformidling af hans store erfaring. Steffen er en erfaren underviser og hans foredrag får altid stor ros af deltagerne.

Flere artikler af Steffen

Deltag i samtalen 8 kommentarer

 • Lone Enevoldsen siger:

  Hej Steffen.
  Tak for dit indlæg. Jeg tror da du er lige den vi søger til det projekt vi forhåbentlig skal starte op.
  Vi har endnu ingen penge, kun vores egen arbejdskraft, derfor ville det være fedt med en person der kan hjælpe os med at starte op og så får betaling senere hvis projektet kommer op at stå,mer det forstået rigtigt?
  Hvordan vil vores betaling i så fald foregå, % af fondsmidler eller ??
  Mvh Lone

 • Annegrete Krings siger:

  Hej Steffen.
  Jeg har haardt brug for dit raad til hvor jeg skal gaa hen med mit behov for No cure No pay hjaelp til fundraising til mit nyligt registrerede firma, som arbejder med Mobil Teknologi paa det Afrikanske marked. Vi har ikke lanceret vores produkt endnu, fordi vi mangler kapital.

  Haaber du kan guide mig.

  Pfh tak

 • Gitte Holgaard siger:

  Hej

  Hvordan bil det være for os som en bowling klub kunne få nogle midler ind? Og hvad ville dette stå os i.
  Vi har ikke rigtig nogle midler og vil gerne ud Og finde nogle som vil støtte klubben.

  Hvad vil det så koste os hvis der kommer penge ind i %

  Mvh
  Gitte

 • Morten Jensen siger:

  Hej Steffen
  Jeg kommer fra en basketballklub, som så mange foreninger ikke har ret mange penge, men vi vil gerne bygge et eliteprojekt op. Kan du hjælpe med det – vil du sende en mail
  Vh
  Morten

Skriv en kommentar