Mange foreninger efterspørger det såkaldte no cure no pay fundraising. Men hvad dækker dette egentlig over og er det noget for din forening?
Det kigger jeg lidt på i dette indlæg.
No cure, No pay?
No cure, no pay betyder frit oversat: Ingen helbredelse, ingen betaling. Nu er det dog ikke patienter vi snakker om i dette tilfælde, men finansiering af projekter. Så i dette tilfælde kan man sige, at finansieres projektet ikke, så falder der heller ingen betaling for arbejdet.
No cure no pay er en ordning som nogle fundraisere tilbyder sine kunder, men langt fra alle. Der er både fordele og ulemper ved en no cure no pay aftale. Det kan du læse mere om her.
Ved denne ordning, så betaler du som forening / kunde intet for at få en fundraiser til at starte op med at arbejde for dig. Det er derfor en billig måde at komme i gang hos en fundraiser.
Kan fundraiseren ikke skaffe dig og din forening nogle penge, så har fundraiseren arbejdet gratis for dig. Men kan han skaffe jer nogle penge til jeres projekter, så får han typisk en procentdel af de skaffede midler.
Det kan variere kraftigt i procenter fra fundraiser til fundraiser. Er det et meget stort millionbudget, så er det ofte kun en meget lille del af kagen de tager for sit arbejde. Mens det ved små projekter er en lidt større bid. Procentsatsen sættes også efter hvor stort et arbejde de forventer ved projektet. Typisk varierer procenterne fra 5-20%.
Fordelene ved no cure no pay?
Der er nogle fordele for foreningerne ved no cure no pay. Nogle af fordelene er bl.a.:
- Gratis at komme i gang (ingen faktura ved opstart)
- Ingen økonomisk risiko, den påtager fundraiseren sig
- Betaler kun hvis der kommer bevillinger hjem
Ulemperne ved no cure no pay?
Men der findes også en række ulemper ved brug af no cure no pay fundraising.
- Den endelige betaling bliver ofte markant højere (du betaler for fundraiserens risiko)
- Der er mange uerfarne nystartede fundraisere der tilbyder no cure no pay for at komme i gang.
- Fundraisere på no cure no pay, har en tendens til at gå efter quick wins og ikke lægge de nødvendige timer i at gå i dybden og tilbyde jer grundig rådgivning, som kan være guld værd for jeres forening / organisation på den lange bane.
Som du kan se, er der forskellige ting man skal være opmærksom på, inden du laver en aftale med en fundraiser omkring no cure no pay fundraising.
Tilbyder Aktiv Fundraising No cure no pay?
Nej, vi tilbyder ikke en no cure no pay aftale. Det gør vi af den simple grund, at vi kommer med meget mere rådgivning til jer, end kun lige hvordan I hurtigt får nogle penge.
Vi ønsker ikke at efterlade jer med et ubrugeligt projekt eller sende jer ind i en blindgyde, for på den korte bane at hive nogle midler hjem fra nogle fonde. Vi ønsker at hjælpe jer ordentligt på vej, med god saglig rådgivning, så I efterfølgende står stærkere. Ikke bare med selve projektet, men med hele jeres forening / organisation.
Vi ønsker et gensidigt forpligtende fællesskab, hvor begge parter vil projektet og tør at lægge hånden på kogepladen.
Vi tilbyder derfor ikke no cure no pay, men vores Fundraising Pro aftaler, indeholder et startfee, som betales ved opstart på et samarbejde, kombineret med et succesfee af de midler vi skaffer til projektet. På denne måde deler vi risikoen i projektet, samtidig med at I sikrer jer, at vi vil gøre alt for at hjælpe jer som en helhed.