Skip to main content

Selvfølgelig skal et cykelløb være et cykelløb, men er det et sponsorcykelløb, så kan man sagtens lave konceptet om til andre idrætsgrene eller lignende.

Jeg har tidligere beskrevet hvordan man kan tjene mange penge på et cykelsponsorløb, og derfor vil jeg ikke forklare det én gang til, men bare henvise til mit tidligere blogindlæg.

Men det er jo et eller andet sted lidt dumt hvis man nu er en anden type idrætshold, at man så skal hoppe på cyklerne for at tjene penge. Er din forening en løbeklub, så er det jo meget naturligt at I istedet for at cykle, løber rundt på en løbebane på stadion f.eks. Så tjener I penge for hver omgang I løber. Det er jo det mest naturlige. Resten af konceptet bevares jo bare stort set på samme måde.

Svømmeklubben

Svømmeklubben behøver heller ikke cykle, eller løbe. Men de skal selvfølgelig svømme. Her er det ikke runder vi taler om, men baner. Altså hvor mange gange man kan svømme frem og tilbage i bassinet. Dog bliver man her begrænset lidt af pladsen, da der i langt de fleste svømmehaller, ikke er ret meget plads. Lidt svært at have et godt overblik over 50 svømmere i et bassin på én gang, ligesom svømmerne hele tiden vil svømme ind i hinanden.

Her kan svømmeklubben f.eks. udtage de bedste svømmere til at svømme. Man kan evt. lade alle samle sponsorer, men så laver man en udtagelse lidt før selve stævnet. Men det er jo lidt nemmere at cykle i en time end som at svømme for fulde gardiner i en time. Så her er det måske også en rigtig god idé at man ikke svømmer som individ, men at man har et hold.

Så kan hver svømmer skaffe holdet nogle sponsorer. Og så svømmer man 1-5 baner måske, og så ryger den næste svømmer fra holdet i bassinet og tager sin tørn, mens resten af svømmerne på holdet kan tage en slapper, inden det bliver deres tur igen senere.

Fodboldklubben

Fodboldklubben kan selvfølgelig enten løbe eller cykle. Det er jo fint nok. Men det kunne også være ret sjovt, hvis man f.eks. placerede alle tilskuere, speaker m.m. midt på fodboldbanen, og så skulle fodboldspillerne drible rundt udenom banen. Altså rundt om hjørneflagene. Her tæller man så også omgange og publikum kan nemt følge spillerne hele vejen rundt. I lighed med svømmeklubben kan der desuden være lavet hold af 2-5 spillere, som bytter efter en eller et par omgange hver.

Dette vil iøvrigt også passe fint for en håndboldklub. Her der dog knapt så langt rundt, men det kan man helt sikkert få lavet noget sjovt ud af også.

En anden sjov ting for fodboldklubben kunne også være at man tjente en krone eller sådan noget, for hver gang man kunne jonglere med bolden. Altså hvor mange gange man kan skyde bolden op i luften, uden at den rører jorden. Nogle kan kun gøre det nogle få gange, andre kan gøre det rigtig mange gange uden at tabe den. Dette kunne være en lille sidekonkurrence f.eks.

Det er kort sagt kun fantasien der sætter grænser. Og jo sjovere det er, og jo mere spektakulært det er, jo nemmere er det også at få begivenheden dækket af pressen og samtidig få lidt PR ud af projektet.

Lad os foretage en gratis projektvurdering og få vores vurdering af dit projekts muligheder.

Det er helt gratis for dig at indsende dit projekt og få vores vurdering af mulighederne. Du skal blot udfylde en kort formular og uploade projektbeskrivelse!

Få vurderet dit projekt
Steffen

Forfatter Steffen

Steffen Gregersen er stifter og fundraiser hos Aktiv Fundraising. Steffen udmærker sig ved at være super skarp til projektudvikling, fondsansøgning og videreformidling af hans store erfaring. Steffen er en erfaren underviser og hans foredrag får altid stor ros af deltagerne.

Flere artikler af Steffen

Deltag i samtalen 2 kommentarer

 • Lars Cms siger:

  Jeg vil gerne høre mere om nogen som har erfaring med at få dette i pressen, nævnt i mindre nyhedssites eller lign., da det kan være en højst interessant eksponering at få både for sponsorer og løbsarrangør.
  Men er det egentlig ikke en ret stor udfordring, jeg har en idé om at det ikke er sådan lige at få den slags ind som nyhed / artikel et sted ?

 • Hej Lars
  Ja, nu har jeg ikke selv erfaringer med at få disse idéer i pressen, endsige få dem gennemført. Men jeg har prøvet det med cykelsponsorløbet som svarer til disse.

  Der har det ofte ikke været et stort problem at få pressen ud, sålænge man har haft en kendt person for området med i cykelløbet. F.eks. har jeg været med til at have borgmestre, udvalgsformænd og andre byrådspolitikere med. Både til at åbne løbet, men også til selv at cykle med.

  Det er selvfølgelig ikke landsdækkende presse der kommer, men de lokale aviser m.m. og det er jo også oftest dem som er vigtige for en lokal idrætsklub eller forening.

  Desuden plejer de lokale aviser at være rimelig flinke til at skrive om det, hvis man selv sender en pressemeddelelse om det. Dog nok mest efter at det er foregået, men så kan man jo også få nævnt nogle af de største sponsorer. Der er jo typisk rigtig mange sponsorer med små beløb, og er derfor for meget at nævne i en pressemeddelelse, men de helt store kan jo godt blive nævnt.

  Men ja, hvis der er andre der har erfaringer, så vil jeg også mægtig gerne høre fra dem…

Skriv en kommentar