Skip to main content

I weekenden var jeg med til Danehofgardens cykelsponsorløb i Nyborg. Jeg var selv ude og cykle og fik da kørt nogle penge hjem. En rigtig sjov og god oplevelse.

Det var et af de bedre cykelsponsorløb, da det gav rigtig mange penge denne gang. Hele 47.500 tusind var der i omsætning, så det må siges at være rigtig flot for et cykelsponsorløb. Jeg har i et tidligere indlæg, skrevet om hvordan man afvikler et cykelsponsorløb.

Tjen ekstra på en kagekonkurrence

Men det jeg vil fortælle om her, er det som man gjorde bagefter, og som jeg synes var en genial måde, lige at trække lidt ekstra ud af cykelløbet. Man mødtes efter cykelløbet i gardens lokaler, hvor man mødtes til kaffe, kakao, sodavand og kage.

Men ikke bare helt almindeligt kaffebord, men en kagekonkurrence. Medlemmerne var blevet indbudt til at komme med kage hver især, som så blev sat fint op på et bord, med numre og beskrivelser af kagerne. 3 af gardens lærere (heriblandt mig selv) fungerede som kagedommere. Vi skulle så bedømme kagerne udfra forskellige kriterier: Udseende, kreativitet og smag. Vi kunne give op til 3 point for hvert kriterie og hver kage. Så der skulle gives rigtig mange point.

Det tog lige lidt tid for os dommere at komme igennem alle kager, men de smagte vældig godt og vi nøjedes med små stykker af alle kager, mens alle deltagere i cykelløbet, længselfuldt ventede til vi var færdige med vores vurderinger, så de selv kunne få lov til at gå ombord i fadene.

Da alle vurderinger var foretaget og pointene talt op, så var det tid til at kalde vinderne op. Man kan evt. kåre en vinder i hver kategori, ligesom man selvfølgelig skal have de 3 bedste kager kåret. Her er det godt med nogle gevinster til de bedste kager. Dem kan din forening evt. få sponseret hos nogle butikker i jeres by.

Sådan tjenes pengene

Det smarte var så at man tog 25 kr. for hver person som ville have kaffe og kage. Så fik man udleveret en kop, tallerken og teske. Så kunne man ellers frit spise kage og få tanket kaffe op. Foreningen har her evt. kun udgift til kaffen, da kagerne jo bliver afleveret til konkurrencen og deltagerne selv har udgifterne til dette. De er jo også motiveret for at aflevere kage, da de har mulighed for at vinde nogle gevinster. Så på denne måde kan man nok få lidt flere til at tage kage med. Desuden bliver der gjort lidt mere ud af kagerne, da den jo gerne skulle vinde.

På denne måde fik Danehofgarden en ekstra indtægt på lidt over 2.000,- på kagekonkurrencen. Når man så tager i betragtning at det jo kun var en side-indtægt denne dag, så var det helt og aldeles en veludført dag med rigtig gode indtægter.

Så har din forening en dag en del mennesker samlet, hvor man alligevel måske skal have kaffe og kage, eller det vil falde naturligt, så udnyt chancen til at afvikle en kagekonkurrence og skaf en lille ekstra indtægt til foreningen. Og få nogle specielle folk til at være dommere. Som her kan det være et udvalg af lærerne, det kan være trænere, bestyrelsesmedlemmer, de 3-5 ældste medlemmer, dem der har været med længst, borgmesteret og andre byrådsmedlemmer, kendte personer fra området eller hvad man nu kan finde på. Det giver lidt ekstra motivation.

God fornøjelse med kagekonkurrencen.

P.S. Jeg melder mig gerne som dommer….det smager jo godt, det skidt 🙂

Lad os foretage en gratis projektvurdering og få vores vurdering af dit projekts muligheder.

Det er helt gratis for dig at indsende dit projekt og få vores vurdering af mulighederne. Du skal blot udfylde en kort formular og uploade projektbeskrivelse!

Få vurderet dit projekt
Steffen

Forfatter Steffen

Steffen Gregersen er stifter og fundraiser hos Aktiv Fundraising. Steffen udmærker sig ved at være super skarp til projektudvikling, fondsansøgning og videreformidling af hans store erfaring. Steffen er en erfaren underviser og hans foredrag får altid stor ros af deltagerne.

Flere artikler af Steffen

Deltag i samtalen 3 kommentarer

 • Thomas Hansen siger:

  Det er da en super flot omsætning 🙂 Godt gået!

 • Mogens Jensen siger:

  Nu ser jerg et indslag omkring, at tjene penge. Indslaget var, tjen ekstra på en kagekonkurrence, jeg tænkte på, hvad med skattevæsnet?

  • Steffen siger:

   Hej Mogens

   Jeg går udfra du tænker på indtægter til en forening her?
   Du skal selvfølgelig påføre indtægten på foreningens regnskab.
   Derudover er de fleste foreninger momsfritaget, så der skal ikke pålægges moms til salget af kager / tallerkener m.m.

   Så det burde være lige til.

   Foregår det i privatregi, skal det jo selvfølgelig påføres sin selvangivelse, men går udfra du tænker til en forening her.

Skriv en kommentar