Skip to main content

Er I et orkester som mangler lidt penge? Så har I mulighed for et tjene lidt ekstra til en af jeres koncerter. I pausen mellem 1. og 2. afdeling kan I sælge nogle nummerede lodder som I så trækker lod om i starten af 2. afdeling. Det udtrukne nummer vinder en koncert med orkesteret.

Aktiviteten

Man kan enten i pausen til en koncert eller andre steder hvor det passer ind, sælge nummererede lodder til publikum. Her kan evt. bruges sådanne kupon hæfter, hvor man så river de solgte lodder ud og giver til køber, til sidst river man så “kvitteringerne” ud af hæftet og putter i en krukke eller pose hvorfra der så trækkes lod.
(Man kan evt. også bruge sådanne garderobe kvitteringer. De findes på store ruller med 2 ens kvitteringer efter hinanden).

2. afdeling af koncerten kan så starte med at der trækkes lod og vinderen kommer op til scenen og får overrakt et gavekort på et arrangement / koncert med orkesteret.

For at sikre sig mod evt. vilde koncert ønsker fra vinderen, kan man ved salg af lodderne have et par opslag hængende med reglerne for koncerten. Desuden udleveres til vinderen et regelsæt for koncerten. Det være sig koncertens længde, tidspunkt, udendørs / indendørs osv. så man har lidt styr på hvad man egentlig tilbyder vinderen.

Man kan for at øge salget yderligere og gøre det lidt mere interessant, have en række sidegevinster som udtrækkes først. Dette kan være 2 flasker vin, en æske chokolade eller lignende. Disse sidegevinster kan evt. være sponserede gaver fra forretninger i området.

Økonomi

Økonomien er jo stærkt afhængig af hvor mange publikummer man har og hvor mange af disse der køber lodder. Desuden kommer det an på prisen pr. lod.

Der er ikke mange udgifter. Kan stort set nøjes med de kuponhæfter ellers kan man lave nogle lodder selv.

Orkesteret kan dog have udgifter i forbindelse med at afholde koncerten. Transport udgifter, udgifter til dirigent, leje af udstyr. Husk at tage højde for dette i planlægningen og evt. præcisér nogle af tingene under den lille kontrakt som blev beskrevet tidligere, så man undgår udgifter til f.eks. leje af udstyr og transport.

Sælger man f.eks. 200 lodder á 20 kroner, så har man 4.000 kroner i omsætning.

Hvis man så ikke har nævneværdige udgifter, så har man altså 4.000 kroner til foreningskassen. Så kan man så regne på om man vil holde en koncert for 4.000,-

Har man et stort publikum er det mulige salgstal og omsætning jo endnu større.

Lad os foretage en gratis projektvurdering og få vores vurdering af dit projekts muligheder.

Det er helt gratis for dig at indsende dit projekt og få vores vurdering af mulighederne. Du skal blot udfylde en kort formular og uploade projektbeskrivelse!

Få vurderet dit projekt
Steffen

Forfatter Steffen

Steffen Gregersen er stifter og fundraiser hos Aktiv Fundraising. Steffen udmærker sig ved at være super skarp til projektudvikling, fondsansøgning og videreformidling af hans store erfaring. Steffen er en erfaren underviser og hans foredrag får altid stor ros af deltagerne.

Flere artikler af Steffen

Skriv en kommentar