Skip to main content

Tilskud til foreningens rejseEn stor del af de danske foreninger rejser indimellem ud af landet. Disse ture går til stævner, konkurrencer og andet i udlandet.

Det er en stor motivationsfaktor for mange medlemmer, at have en rejse at se frem til. Ikke bare er selve rejsen fed og en god oplevelse, men hele processen frem til rejsen er ofte rigtig god, og kan være med til at fastholde medlemmerne.

Uanset om man er en sportsklub, et orkester eller andet, så skal der trænes, øves eller forberedes ting til sådan en tur. Dette fælles mål, giver en god fællesånd og motivation i hele foreningen.

Økonomien sætter en stopper for drømmene

Noget af det som oftest er problemet med ture og rejser er økonomien. Det er sjældent lysten til turen der mangler, men økonomien kan nogle gange sætte en stopper for drømmene.

Bestyrelsen har ofte til opgave at fremskaffe pengene til turene, og det går ofte rigtig godt. Dog må man indimellem erklære at man ikke kan få økonomien til at opfylde de drømme man har.

Men her vil jeg give en ide videre, som nogle gange kan give et godt tilskud til en rejse. Det kan nok ikke betale hele rejsen, men det kan måske være det afgørende tilskud, Stomp gør at lige din forening kan få økonomien på rejsen til at hænge sammen.

Kodeordet er: venskabsbyer.

Udnyt din kommunes venskabsbyer

Rigtig mange kommuner har venskabsbyer i alle de nordiske lande samt Tyskland m.m. De udveksler ideer, samarbejder på tværs og udveksler blandt andet kultur m.m.

Dette kan din forening udnytte, til at få et tilskud til rejsen fra kommunen. Mange kommuner afsætter et beløb hvert år til samarbejde med sine venskabsbyer. Beløbet er i disse tider ofte ikke ret stort, men lidt har også ret.

Det er derfor muligt som forening, at søge kommunen om de kan give tilskud til din forening, hvis I besøger venskabsbyen eller venskabskommunen. F.eks. fik Assens Harmoniorkester et tilskud på 500,- pr. deltager til deres tur til Amt Oeversee i oktober 2012. Ikke et tilskud der betaler hele turen, men 500 kroner er da et pænt beløb alligevel.

De søgte kommunens kultur- og fritidsudvalg og fik dette gode tilskud. Noget som din forening måske også kan have succes med.

Små justeringer i programmet kan hjælpe

VenskabsbyFor at have en chance for at få dette tilskud, er det jo en selvfølge at man selvfølgelig besøger venskabsbyen eller kommunen. Går de oprindelige planer derfor ikke helt på at komme dertil, kan man måske med fordel gøre et stop, forlænge turen, eller simpelthen flytte turens destination, sådan at et kortere eller længere besøg i venskabskommunen indgår i programmet.

En anden ting der kan hjælpe, er at tilpasse sit besøg til nogle større begivenheder der foregår i byen. Er der et større stævne, festival eller andet, nogle måneder før eller efter, eller sågar året efter, så kan det være en fordel at rykke tidspunktet for turen.

Generelt handler det om at kommunen skal kunne se at de også får noget ud af at putte penge i turen. Så det kan godt være i besøger venskabsbyen, men hvis der ikke rigtigt foregår noget der i forbindelse med jeres besøg, så er chancerne ikke store for at I får et tilskud da kommunen.

Så tænk lidt kreativt og lav jeres research, så kan I tilpasse planerne og øge jeres chance betragteligt.

Lad os foretage en gratis projektvurdering og få vores vurdering af dit projekts muligheder.

Det er helt gratis for dig at indsende dit projekt og få vores vurdering af mulighederne. Du skal blot udfylde en kort formular og uploade projektbeskrivelse!

Få vurderet dit projekt
Steffen

Forfatter Steffen

Steffen Gregersen er stifter og fundraiser hos Aktiv Fundraising. Steffen udmærker sig ved at være super skarp til projektudvikling, fondsansøgning og videreformidling af hans store erfaring. Steffen er en erfaren underviser og hans foredrag får altid stor ros af deltagerne.

Flere artikler af Steffen

Deltag i samtalen 12 kommentarer

 • Hanne Larsen siger:

  Kan man søge om, at komme på en kanotur her i Danmark?
  turen er for psykisk syge fra 18 og op efter. Vi er en selvejet institution( SIND) Stoppestedet i Odense, som hver år planlægge en tur for os der har brug for, at få lidt fysiske krafter brugt.
  Kan man søge som enkelperson også?

  venlig Hilsen
  Hanne bruger af stoppestedet

 • Johnny Kragh siger:

  Hej Steffen
  Vi er et fodbold hold fra Esbjerg fB, U19 2. holdet.
  Vi vil gerne have hjælp til at søge efter økonomisk hjælp til en udlandstur til Trofeo Mediterraneo, som er en turnering,som foregår i Malgrat de Mar, som ligger nord for Barcelona.
  Vi vil gerne have hjælp til at mindske drengenes egen betaling, som i dette tilfælde er 3.500,-
  Mvh
  Johnny Kragh
  Assistent træner U19 2. division.

 • Annette Hansen siger:

  Hej Steffen.
  Vi er en Taekwondo Klub, der er så heldige at have en 19-årig dansk og nordisk mester samt en del talenter, der ofte er til stævner – også i udlandet. Klubben betaler stævner i Danmark, men for at dygtiggøre sig, er det vigtigt også at komme til udlandet og kæmpe. Ved du, hvor man kan søge hjælp til dette formål?
  Mvh. Annette

  • Steffen siger:

   Hej Annette

   Rejser er jo som sagt noget af det svære at få tilskud til.
   Jeg vil anbefale jer at kontakte jeres idrætsforbund (ved ikke hvilket forbund taekwondo hører under?) og se om de har nogle forslag og muligheder.
   Der er måske også en mulighed ind under Team Danmark. De støtter bla. talentudvikling o.lign.

   Held og lykke med arbejdet 🙂

 • Isabella siger:

  Hej Steffen

  Vi kunne godt tænke os at tage til gymnastik festivallen “festival del sole” i Italien med vores juniorhold (11-15 år) i July 2016. For at så deltageprisen ned på et overkommeligt niveau vil jeg gerne forsøge at søge nogle fonde men jeg synes det er lidt af en jungle at finde ud af hvilke fonde det er relevant at søge. Dertil er jeg i tvivl om mere konkret hvad det er en god ide at søge om at få penge til. Er det smart at søge om at få instruktørernes udgifter dækket som gymnasterne ikke skal betale dette oven i, eller er det bedre at søge penge til dækning af eksempelvis bustransport? Fundraising er helt nyt for mig så gode råd modtages med kyshånd.

  Mvh. Isabella

  • Steffen siger:

   Hej Isabella

   Generelt vil jeg sige at det er meget svært at få penge fra fonde til rejser og ture. Så et eller andet sted, hvis jeg var dig, så ville jeg kigge helt andre veje.
   Som jeg foreslår i artiklen ovenover, så kan du enten se om jeres kommune tilfældigvis er venskabsby med det sted I vil til (eller vælge en af de steder) og så lave noget udveksling så der er et gymnastikhold dernede fra der kunne komme herop.

   Men nu har I heldigvis også lidt god tid. Så hvis stedet er bestemt, så ville jeg kigge på alternativer. Andre aktiviteter hvorpå I kan tjene penge til turen. Det kunne være loppemarkeder, kalendersalg, salg af juletræer, sponsorater osv. osv.

   Så jeg ville altså kigge væk fra fondene og ikke spilde min tid dér. Det er opad bakke, hvorimod de andre aktiviteter her er meget mere til at gå til.

 • Artit Chatthai siger:

  Hej Steffen

  Vi er 8 fyre som har et danse team som har kvalificeret os til VM I Las Vegas her til august.
  Vi kunne godt tænke os at repræsentere Danmark til denne konkurrence!
  Problemet er bare økonomien, som danser så tjener vi ikke så meget som man ville håbe på.
  Man kan sige vi gør det fordi vi elsker det rigtig højt.
  Vi er bosat i Nordsjælland, København og Århus.

  Hvor kan vi evt søge fonder som der kan være relevant for os?
  Jeg synes det meget svært at finde legater og fonder som kunne passe til vores kunsteriskeform.

  Mvh

  Artit Chatthai

  • Steffen siger:

   Hej Artit
   Først og fremmest tak for dit spørgsmål og tillykke med kvalifikationen til VM !!

   Det kan blive en særdeles svær opgave at få penge fra fonde til sådan en tur. Umiddelbart vil jeg anbefale jer, at spare på krudtet på denne front og så kaste det ind i f.eks. at skaffe nogle sponsorer istedet.
   Det kan være erhvervsvirksomheder som I tilbyder forskellig reklame, samt måske nogle danseoptrædener, mod at de giver et bidrag til jer.

   Vi kæmper jo lidt imod tiden her i forhold til afrejse tidspunktet. At søge fonde tager også tid (flere måneder), hvorfor der er endnu en grund til at lade være med at tænke for meget på fonde i denne sammenhæng. Desværre.
   Dermed ikke sagt at det er helt umuligt at få fra fonde, men jeg tænker bare at jeres tid og kræfter er langt bedre brugt nu, på at lave nogle sponsoraftaler og “salg” af optrædener m.m. F.eks. også til storcentre m.m.

   Held og lykke med projektet Artit !! Håber det lykkes for jer.

 • Luis morales siger:

  Hej Steffen
  Vi er et U13. Drenge fodboldhold som planlægger deltagelse i MadridSurCup i uge 26 2017. Vi vil gerne prøve at tjene nogle penge og/eller søge nogle sponsorater eller fonde, både til økonomisk hjælp til turen, samt udstyr osv. Men vi ved ikke helt hvor vi skal starte… Kan du give os nogle gode råd?

  Mvh Luis Morales, træner.

  • Steffen siger:

   Hej Luis
   Det lyder til at I er rigtige aktive og brænder for det I laver. Det lyder bare rigtig godt.
   Som jeg skriver, så er det lidt svært at søge fonde til rejser i foreninger m.m. Dog kan det godt være at I kan få 5.000 – 10.000 kr. fra den lokale bank (helst der hvor I er kunde i forvejen). Men det kan også være svært.
   Sponsorater er derimod nok en lettere vej at få penge til rejser på. Dog kan det også være svært at komme igennem med sponsorater. Det kræver et stort arbejde og at I giver firmaerne noget igen. Ofte beror de fleste sponsorater på personligt netværk, hvor du eller spillernes forældre kender nogen m.m.

   I jeres situation vil jeg faktisk også anbefale jer at overveje en SupportSkrab kampagne. Det er et nyt koncept som jeg lancerer her lige efter nytår. Se mere på http://www.supportskrab.dk. Hvis I er interesserede, så send gerne en mail til mig på info@supportskrab.dk så skal jeg nok guide jer.
   Her vil I kunne tjene gode penge og fordelen er, at de ikke er øremærket til noget bestemt. Derfor er det en fantastisk måde at tjene penge på, til sin rejse med fodboldholdet (eller sin forening generelt).

   Held og lykke med det hele.
   Steffen Gregersen

Skriv en kommentar