Skip to main content

Sig tak til fondeneI sit arbejde med at søge fonde for at få bevillinger til sit projekt eller forening, kan man nogle gange støde ind i problemer med at få bevillinger. Dette kan skyldes mange ting, som f.eks. dårlige ansøgninger, ikke relevante projekter eller andet.

Men det kan også skyldes dårlige relationer til fonden. Her i denne artikel vil jeg komme med et par tips til hvordan du kan skabe gode relationer til fonden og dermed øge dine chancer for bevillinger nu og i fremtiden.

Ring eller skriv til fonden inden ansøgning

Det er en rigtig god idé at kontakte fonden inden man søger penge hos dem. På den måde kan man hurtigt få afklaret om fonden overhovedet har mulighed for at støtte det formål man ønsker penge til. Har de ikke det, så kan du som ansøger, spare tiden med at skrive ansøgning til fonden.

Men det der er langt vigtigere, er at du kan få forskellig information fra fonden, som gør at du kan målrette din ansøgning, så du virkelig rammer bulls eye, så din ansøgning er super relevant og fonden får svært ved at afvise den.

Derudover viser du også stort engagement og vilje overfor fonden, hvilket kan være afgørende i kampen om kronerne. De kan tydeligt se at du ikke bare masse udsender ansøgninger, men at du virkelig sætter dig ind i processen og lige går dét skridt længere end mange af de andre. Det gør også at fonden stoler på, at du gør det samme med resten af projektet og at det er et seriøst og gennemarbjedet projekt som du søger penge til.

Husk at sige tak

Når du så har fået bevilget penge, så er det en rigtig god idé at kontakte fonden bagefter for at sige tak. Det er godt at sige tak i forbindelse med at man får pengene, men går pengene direkte til et bestemt projekt, så er det en god idé at sige tak når projektet er gennemført.

Undervejs mens man gennemfører projektet, kan det være en god idé at tage nogle billeder, som så senere kan sendes ind til fonden sammen med en tak for hjælp til at gennemføre projektet.

På denne måde sikrer man at fonden får fornøjelsen af at mærke den glæde de har skabt. Det viser også at I virkelig er glade for pengene.

Udover at man glæder fonden, så lægger man allerede et lille lod i sin kurv inde hos fonden, hvis man skulle få brug for at søge penge hos dem igen en anden gang. De fleste fonde er nemlig rigtig gode til at gemme og arkivere al kommunikation de har med ansøgere, sådan at de kan finde det frem ved nye ansøgninger. Kan de så se senere, at man virkelig har værdsat deres støtte tidligere, så øges uundgåeligt chancerne for at få støtte igen.

Du kan også med fordel huske at invitere repræsentanter fra fonden til jeres event, hvis det er relevant for det I har søgt penge til. Det kan være invitationer til udstillinger, koncerter og andet. Det viser også at i værdsætter støtten fra fonden.

Dette er noget som ikke koster noget videre i hverken tid eller penge, men kan være dét ekstra, som gør at man senere kan få lettere adgang til støtte fra den enkelte fond og komme foran i køen imod andre ansøgere.

Lad os foretage en gratis projektvurdering og få vores vurdering af dit projekts muligheder.

Det er helt gratis for dig at indsende dit projekt og få vores vurdering af mulighederne. Du skal blot udfylde en kort formular og uploade projektbeskrivelse!

Få vurderet dit projekt
Steffen

Forfatter Steffen

Steffen Gregersen er stifter og fundraiser hos Aktiv Fundraising. Steffen udmærker sig ved at være super skarp til projektudvikling, fondsansøgning og videreformidling af hans store erfaring. Steffen er en erfaren underviser og hans foredrag får altid stor ros af deltagerne.

Flere artikler af Steffen

Deltag i samtalen 2 kommentarer

  • Jonas L. siger:

    Ydmyghed er noget af det aller vigtigste – Også inden for sådan et fag. Du kommer altid længst med at være ydmyg og at sige tak.

    Det er i hvert fald min erfaring, både i dagligdagen, men også med ansøgning til fonde.

  • Mattias Mortensen siger:

    God artikel som reminder! For man kommer altid længst med at vise stor engagement og interesse! Hvad enten det gælder en samarbejdspartner, klassekammerat eller ven!

Skriv en kommentar