Ressourcer

Her på denne side har jeg samlet en række forskellige gode ressourcer, som du bør kende til i arbejdet med fundraising.

Jeg opdaterer jævnligt denne side, efterhånden som jeg finder frem til vigtige og gode ressourcer, artikler eller andet. Det er derfor en god idé hvis du tilføjer denne side til dine bogmærker, så du jævnligt kan komme tilbage og holde øje med siden.

 

Fonde og legater

 • Oversigt over danske fonde: Her er min liste over danske fonde. Jeg har samlet en stor samling af fonde som foreninger kan søge. Der er fonde der dækker næsten alle formål.
 • Vejviser til Legater og Fonde: Denne bog er den ukronede konge indenfor fondsoversigter. Den indeholder flere tusinde fonde og legater, inddelt i en række kategorier.
 • Legathåndbogen: Denne bog samler en oversigt over alle legater som du som uddannelsessøgende kan søge. En must-have for kommende og nuværende studerende.

 

Bøger

 • Håndbog i Fundraising: Denne bog er en af de bedste bøger om fundraising skrevet på dansk. Den går rimelig meget i dybden med de forskellige emner. Nogle af afsnittene er måske ikke så relevante, medmindre man arbejder meget indgående med fundraising, men ellers en super god bog, som viser hvad der er vigtigt i forhold til at skrive ansøgninger til fonde.
 • Tak for donationen Hr. Fond er en anden dansk bog om at søge fonde som en del af sin fundraising. Den er lidt kortere og går ikke så dybt ned i alle de bagvedliggende detaljer og historiske begivenheder. Men den lærer dig stadig alt det basale og det på en knapt så tung måde.
 • Legatbogen: I Legatbogen bliver du guidet til hvordan du bedst og nemmest får søgt legater, hvis du ønsker at tage en uddannelse i udlandet. Bogen er kort, men super skarp og helt klart prisen værd.

 

Værktøjer og programmer

 • Dropbox: Med Dropbox kan bestyrelsen og udvalg nemt dele dokumenter, referater og andet på en fælles harddisk på nettet. Se også denne guide til Dropbox.

 

Køb og leje af udstyr

 • Showbizz Danmark: Hos Showbizz Danmark har du mulighed for at leje udstyr til arrangementer i din forening, f.eks. hoppeborge og andre aktiviteter. Desuden kan du booke underholdning m.m. hos dem.
 • Jørgensen Engros: Hos Jørgensen Engros kan du købe en lang række ting som I kan sælge i jeres forening og tjene penge. De har skrabelodder, kalendre og meget andet. De har et stort udvalg, så der er helt sikkert noget for din forening også.
 • BilligePokaler.dk: Hos BilligePokaler.dk kan du købe pokaler, statuetter, medaljer og andre sportspræmier. Du bestiller det hele (også inkl. gravering) online og får det leveret direkte til din egen dør. Nemt, hurtigt og billigt.
 • Kontorartikler: Et godt sted at købe sine kontorartikler til foreningen er hos Papir og blæk. De har et kæmpe udvalg og til billige priser. Jeg har brugt dem i flere af mine foreninger og de yder altid super service. De tilbyder derudover også IT-udstyr og andre ting til kontoret.
 • Tryksager: Som forening kan jeg varmt anbefale at få trykt dine tryksager hos Lasertryk.dk. De tilbyder både flyers, postkort, visitkort, hæfter, plakater og div. storformat tryk og udstillingssystemer.

 

Gode artikler

 • De 4 vigtigste grundelementer for at øge foreningens medlemstal: Her er en guide til de 4 vigtigste elementer som man bør have styr på i sin forening, hvis man vil have succes med at tiltrække nye medlemmer samt fastholde sine nuværende medlemmer.
 • Cykelsponsorløb: Cykelsponsorløb er en rigtig god måde at tjene mange penge på. Samtidig er det en rigtig sjov aktivitet som giver mange grin. Her har jeg skrevet en instruktion til denne fundraising aktivitet.
 • OK Benzin: Din forening kan tjene penge på at tegne betalingskort hos OK Benzin. OK kører mange reklamer for det på tv iøjeblikket og det kan hjælpe jer. Man kan sagtens lave aftale med OK, selvom man ikke er en idrætsforening.
 • Tjen penge på hjemmesiden: Her er en lille guide til hvordan I kan tjene penge på foreningens hjemmeside. Der er flere muligheder og her nævnes nogle stykker. Udnyt mulighederne og lav hjemmesiden om til en indtægt istedet for en udgift.

 

 

http://www.aktivfundraising.dk/faa-penge-for-at-tegne-benzinkort/