Sådan øger du aktiviteterne i hele foreningen

En del idrætsforeninger døjer med at holde aktiviteten høj i alle afdelinger. Det kan være svært at skaffe nok medlemmer til alle afdelinger og hold. Det er især skidt når det drejer sig om holdsport, hvor der som minimum kræves et vist antal personer på holdet for at kunne stille op. Det er ikke så fedt at spille kamp uge efter uge med 7 mand på et fodboldhold, hvor modstanderne stiller med 11 plus udskiftere. Det er opad bakke. Samtidig er det ofte sådan, at de medlemmer som er aktive, ofte er eller gerne vil være meget aktive. Dem som går i fitness vil også gerne spille f.eks. håndbold eller fodbold. Det er en super god kombination. Ligesom dem på håndboldholdet også gerne vil kunne forbedre deres styrke ved at gå til fitness. Men der findes en stor bremseklods i denne sammenhæng. Det kan være særdeles omkostningstungt for det enkelte […]

De 4 vigtigste elementer for at få mange medlemmer (Del 2)

Forleden skrev jeg første del af disse to indlæg, som forklarer de 4 vigtigste grundelementer for at kunne få mange medlemmer i foreningen. Hvis du ikke har læst første del, så start her med at læse hvordan din forening får mange medlemmer. I forrige artikel beskrev jeg hvordan en aktiv ledelse er forudsætningen for at få mange medlemmer i foreningen. Den aktive ledelse skal sørge for de 3 andre vigtige grundelementer: Fællesånd, ambitioner og enkelthed. De sidste 2 elementer kan du læse en forklaring på her.

De 4 vigtigste grundelementer for at få mange medlemmer (Del 1)

Jeg har mange gange oplevet foreninger kæmpe med medlemstallet. I nogle perioder går det godt og andre perioder går det måske mindre godt. Er det tiderne? Er det finanskrisen? Mangel på børn og unge i lokalområdet? Du kan helt sikkert give en del af skylden til ”samfundet” i skikkelse af tiderne, finanskrisen, regeringen eller hvad man nu kan finde af skydeskive. På den måde kan vi alle fralægge os ansvaret og give hele skylden til noget som vi ikke kan gøre noget ved.