Sådan øger du aktiviteterne i hele foreningen

En del idrætsforeninger døjer med at holde aktiviteten høj i alle afdelinger. Det kan være svært at skaffe nok medlemmer til alle afdelinger og hold. Det er især skidt når det drejer sig om holdsport, hvor der som minimum kræves et vist antal personer på holdet for at kunne stille op. Det er ikke så fedt at spille kamp uge efter uge med 7 mand på et fodboldhold, hvor modstanderne stiller med 11 plus udskiftere. Det er opad bakke. Samtidig er det ofte sådan, at de medlemmer som er aktive, ofte er eller gerne vil være meget aktive. Dem som går i fitness vil også gerne spille f.eks. håndbold eller fodbold. Det er en super god kombination. Ligesom dem på håndboldholdet også gerne vil kunne forbedre deres styrke ved at gå til fitness. Men der findes en stor bremseklods i denne sammenhæng. Det kan være særdeles omkostningstungt for det enkelte […]

Få tilskud til din forenings rejse fra kommunen

En stor del af de danske foreninger rejser indimellem ud af landet. Disse ture går til stævner, konkurrencer og andet i udlandet. Det er en stor motivationsfaktor for mange medlemmer, at have en rejse at se frem til. Ikke bare er selve rejsen fed og en god oplevelse, men hele processen frem til rejsen er ofte rigtig god, og kan være med til at fastholde medlemmerne. Uanset om man er en sportsklub, et orkester eller andet, så skal der trænes, øves eller forberedes ting til sådan en tur. Dette fælles mål, giver en god fællesånd og motivation i hele foreningen. Økonomien sætter en stopper for drømmene Noget af det som oftest er problemet med ture og rejser er økonomien. Det er sjældent lysten til turen der mangler, men økonomien kan nogle gange sætte en stopper for drømmene. Bestyrelsen har ofte til opgave at fremskaffe pengene til turene, og det går […]

Få jeres rejse til udlandet betalt

Hvis din forening har med børn og unge at gøre, er det ofte en super god ting at komme ud at rejse. En rejse er et rigtig godt mål at arbejde henimod, en god målsætning at have. Det kan være med til at motivere børnene til virkelig at gøre en god indsats for at blive gode til det I laver, enten om det er idræt, musik, spejder eller lignende.

De 4 vigtigste elementer for at få mange medlemmer (Del 2)

Forleden skrev jeg første del af disse to indlæg, som forklarer de 4 vigtigste grundelementer for at kunne få mange medlemmer i foreningen. Hvis du ikke har læst første del, så start her med at læse hvordan din forening får mange medlemmer. I forrige artikel beskrev jeg hvordan en aktiv ledelse er forudsætningen for at få mange medlemmer i foreningen. Den aktive ledelse skal sørge for de 3 andre vigtige grundelementer: Fællesånd, ambitioner og enkelthed. De sidste 2 elementer kan du læse en forklaring på her.

De 4 vigtigste grundelementer for at få mange medlemmer (Del 1)

Jeg har mange gange oplevet foreninger kæmpe med medlemstallet. I nogle perioder går det godt og andre perioder går det måske mindre godt. Er det tiderne? Er det finanskrisen? Mangel på børn og unge i lokalområdet? Du kan helt sikkert give en del af skylden til ”samfundet” i skikkelse af tiderne, finanskrisen, regeringen eller hvad man nu kan finde af skydeskive. På den måde kan vi alle fralægge os ansvaret og give hele skylden til noget som vi ikke kan gøre noget ved.