Hvad er forskellen på en Facebook side og gruppe?

Forskel på en Facebook side og gruppeIntet socialt medie er så populært som Facebook. I Danmark er over 3 millioner danskere på Facebook ifølge Nettendenser.dk, og det gør sitet til et fantastisk medie til markedsføring og kommunikation.

Facebook kan også sagtens bruges til meget mere end deling af kattebilleder og andet fis. Det er faktisk et stærkt markedsføringsmedie, hvis man forstår at bruge det rigtigt.

Derudover er der så mange mennesker der er ”på” Facebook, og det er derfor nemt at oprette små ”rum” hvor man kan snakke sammen omkring forskellige interesser m.m.

Det gør også at de fleste foreninger kan få stor gavn af Facebook. Både internt i foreningen og eksternt.

Man kan selvfølgelig ”bare” vælge at sende private beskeder eller gruppe-beskeder til hinanden for at kommunikere internt, ligesom man kan skrive forskellige status beskeder på sin egen profil. Men det bliver hurtigt noget roderi, hvis foreningen består bare af et par håndfulde medlemmer. Løsningen er derfor at oprette et samlingssted for foreningens aktiviteter på Facebook.

Du kan oprette to forskellige ”steder” på Facebook. Det ene er en Facebook gruppe og det andet er en Facebook side. Der er en del lighedspunkter mellem disse to steder, men en lang række forskelligheder også. Det er derfor ikke helt ligegyldigt om du opretter det ene eller det andet.

I nedenstående kan du blive lidt klogere på hvad der er de stærke punkter ved hvert ”sted” og til sidst kan du blive klogere på hvad du bør oprette.

Hvad er en Facebook side?

Facebook sideEn Facebook side er det som i starten af Facebooks levetid blev kaldt for en fanside. Altså en side hvor bands, sportshold m.m. kunne oprette en side og hvor brugerne på Facebook så kunne blive fan.

Men da Facebook udvidede begrebet til også at gælde virksomheder og f.eks. også foreninger, så blev ordet fan erstattet af det lidt mere neutrale men besværlige udtryk ”Synes godt om”.

En Facebook side fungerer i vid udstrækning som ekstern kommunikation. Altså din forenings mulighed for at kommunikere ud til omverdenen om hvad der foregår i foreningen.

En Facebook side skal derfor ses lidt som et markedsførings redskab, hvor I har mulighed for at skrive opdateringer og få et budskab spredt på Facebook. I kan f.eks. reklamerer for når I søger nye medlemmer, når I skal spille kamp, eller hvornår næste store arrangement foregår.

En side fungerer også rigtig godt til at skrive om jeres begivenheder bagefter. Det kan både gøres med tekst og billeder. Flere foreninger har f.eks. erstattet fotoalbummet på deres egen hjemmeside, med et fotoalbum på deres Facebook side.

Personer der synes godt om jeres Facebook side vil selvfølgelig i første omgang være jeres egne medlemmer. Men derudover er det en fordel for foreningen at få så mange til at synes godt om jeres side som muligt. Det gør at når I opdaterer jeres side, så bliver jeres budskab spredt til så mange mennesker som muligt.

Alle personer kan se jeres Facebook side og kan synes godt om den. De skal hverken godkendes eller inviteres for at kunne synes godt om den. Det samme gør sig gældende med de opslag der måtte blive skrevet på jeres væg på siden. Disse opslag er synlige for alle brugere af Facebook og er derfor helt offentlige. Så en Facebook side er altså ikke til hemmelige eller interne beskeder.

Når administratoren skriver på en Facebook side, så har han en fordel, da hans opslag vil være meget tydeligere, end hvis en anden person skriver på væggen. Derfor har en Facebook side lidt et præg af at være en-vejs kommunikation. Dog med den undtagelse at der kan kommenteres på alt som administratoren skriver og der også kan sendes beskeder til administratoren.

Desuden kommunikerer administratoren ikke som sig selv som person, men det navn man slår opslag op med eller kommenterer med, er navnet på selve Facebook siden. Dette vil typisk være foreningens navn, hvorfor det har en meget mere officiel klang når man kommunikerer på denne måde.

Hvad er en Facebook gruppe?

Facebook gruppeEn Facebook gruppe består af medlemmer som er godkendt eller inviteret af administratoren eller af de andre medlemmer i gruppen. Dette gør at en Facebook gruppe er ideel til intern brug i foreningen eller for forskellige grupper af mennesker tilknyttet foreningen.

Opslag der bliver skrevet inde i gruppen kan som udgangspunkt kun ses af gruppens medlemmer, medmindre man specifikt vælger noget andet når man opretter gruppen.

Det at oplysningerne og indholdet i gruppen er skjult for offentligheden, gør at en Facebook gruppe f.eks. gør sig godt gældende for et slags intranet eller forum for foreningens medlemmer.

I en forening kan man også vælge at oprette en række forskellige grupper. F.eks. kan der være en gruppe kun for bestyrelsesmedlemmer, en gruppe for forældre, eller hvis man har flere hold i sin forening, kan der være en gruppe for hvert hold. Der er uanede muligheder og her gælder det gamle ordsprog med at det kun er fantasien der sætter grænsen.

Opslagene i en gruppe vægtes lige højt, uanset hvem der skriver indlæggene. Så gruppen på den måde fungerer meget ligeværdigt og at stifteren eller administratoren af gruppen, har på den led ingen nævneværdig fordel i forhold til at få sine opslag fremhævet.

En gruppe samler i princippet en række personer med samme interesse, og har derfor i princippet ikke noget kommercielt sigte. Dette gør også, at dialogen med gruppens medlemmer er lidt mere åben og der er lidt flere muligheder. F.eks. kan man sende direkte beskeder til gruppens medlemmer.

Derudover kan man lægge forskellige filer op i et arkiv, som gruppens medlemmer så kan hente. Det er en smart måde at have et fælles filarkiv på. Dette gør også at mulighederne som intranet er rimelig store (hvis man dog har rimelig begrænsede behov).

Hvad skal du så vælge?

Om du skal vælge en gruppe eller en side, er i princippet ganske enkelt. Skal den bruges til at kommunikere internt i foreningen, mellem medlemmerne eller evt. bare en del af medlemmerne, så skal du vælge en Facebook gruppe.

Skal den derimod bruges til at kommunikere åbent om jeres forening, og f.eks. bruges offensivt i forbindelse med at skaffe nye medlemmer, publikummer eller omtale af jeres forening, så er en Facebook side det rette valg.

Jeg er klar over at der kan være en del formål der ligger lidt imellem disse to scenarier. Men i de fleste tilfælde vil det være ret klart hvilken af ovenstående muligheder man skal vælge.

Dertil skal tilføjes, at rigtig mange foreninger har én side og én eller flere grupper. Her fungerer siden som den officielle kanal udadtil hvor man markedsfører foreningens aktiviteter og får gjort opmærksom på sine aktiviteter til et bredt publikum, mens gruppen eller grupperne fungerer som et intern forum til beskeder på tværs af foreningens medlemmer.

Så løsningen behøver skam ikke være en enten-eller løsning, men kan sagtens være en både-og løsning.

Har du spørgsmål til ovenstående eller er i tvivl om hvad du skal vælge, så stil dit spørgsmål i kommentarerne herunder.

Ligeledes er jeg meget interesseret i at høre din historie hvis din forening allerede er på Facebook. Hvilken løsning har I valgt og hvad bruger I Facebook til i din forening?

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld nyhedsbrev

Kommentarer

 1. Godt skrevet. KLart og nu også forståeligt.

 2. Hej Steffen.

  Super godt indlæg.

  Godt at få slået det fast én gang for alle. Rigtig mange danskere brugere “Sider”, “Page”, “Gruppe” og “Facebook-hjemmeside” i flæng.

  Håber de folk får læst dit indlæg, så det er slået fast én gang for alle.

  Vh Jesper 🙂

 3. Jeg tror mange journalister kunne have brugt at læse denne artikel… De vælter altid rundt i “page”, “side”, “gruppe” og “bliv ven med…”

  God artikel, der forklarer det dybdegående.

 4. Jytte skriver:

  Jeg har selv en facebook profil, og nu skal jeg oprette en facebookside til min Lions klub.
  Så er det, jeg bliver i tvivl, en profil og en side, er det det samme?
  Hvis ikke, hvor kan jeg oprette en side? Jeg har flere gange oprettet en gruppe, men det skaber denne artikel stor klarhed over, hvad der er forskellen. Tak for det.
  Jytte

  • Hej Jytte
   En profil og en side er IKKE det samme. En profil kan administrere mange sider.
   Så det helt rigtige for dig, lyder til at du med din personlige profil, går ind og opretter en side til din Lions Club.
   Det kan gøres f.eks. ved ude i venstre side, under punktet “sider” at vælge “Flere” og så bagefter klikke på opret side.
   Du kan så evt. senere overdrage siden til andre, hvis det ikke længere er dig der skal administrere den eller du kan tilknytte flere administratorer.
   Håber det hjælper dig.

 5. Mine børns sportsklub har i dag en FB side som er “en person”. Jeg er blevet bedt om at forklare hvad fordele ulemper er ved det og har prøvet at argumentere for at vi i stedet opretter en side. Kan du skære ud i pap for mig hvad ulemper der er ved at være en “person” frem for at være en side.

  • Hej Lars
   Det kommer jo lidt an på hvad man skal bruge den til, men det korte af det lange er, at virksomheder/foreninger, ikke bør have en personprofil, da det jo selvklart er til PERSONER. Et firma eller en forening har jo brug for en virksomhedsside.
   En af fordelene, er at på en side, kan folk umiddelbart følge jer, uden at I skal acceptere dem som venner.
   Desuden hvis man vokser og får mange der følger ens side, så har en personprofil en begrænsning på 5000 venner, mens en SIDE ingen begrænsning har.

 6. elsebeth skriver:

  Tak for din gode måde at forklare tingene på.
  Jeg har lige oprettet en side på facebook til en frivillige organisation. Vi er nu oppe på 35 “synes godt om”, men vores facebook-webadresse er ikke aktiv (jeg har oprette en under indstillinger). Hvis man ikke er med på Facebook og klikker på vores webadresse, kommer man ind på en “kedelig” starter Facebook-site.
  Gør jeg noget forkert?

  • Tak for de rosende ord Elsebeth!

   Du skal ikke oprette det via indstillinger, men via denne adresse: https://www.facebook.com/username
   Når du har 25 der synes godt om (hvilket du jo allerede har opnået) kan man vælge at få en pæn web-adresse.
   Gå ind på ovenstående link, vælg den side du vil oprette en pæn URL til og angiv hvad den skal hedde.

   Håber det kan hjælpe dig på vej.

 7. Hej, jeg hat en side jeg bruger privat…. Så har jeg senere hen åbnet en xtra side til at kommunikerer ét specielt tema. Jeg vil gerne enten (a) ændrer denne side til en åben gruppe, hvis muligt, eller (b) åbne en gruppe op dom IKKE er tilknyttet min person lige side som den PT gør og hvor mit person navn og foto vises ved status. Hvordan gør jeg det??? På forhånd tak.

  • Hej Eva
   Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår dit spørgsmål helt korrekt.
   Men jeg forstår at du enten vil konvertere din side til en gruppe eller oprette en ny gruppe. Denne gruppe skal så bare ikke stå som om det er dig som privatperson der ddriver den?

   Jeg vil egentlig sige at hvis du ikke ønsker at stå ved at det er dig der driver den, så bør du jo lave en side. Her er det jo netop muligt at kommunikere som “siden” og ikke dig som privatperson. Det gør den faktisk automatisk, medmindre man vælger at man vil være privatpersonen der kommunikerer.

   I en gruppe er det jo netop meningen at man er en gruppe mennesker der sætter sig sammen og debaterer.

   Så jeg vil da anbefale dig at holde fast i en side. Men hvis du stadig ønsker en gruppe, og du ønsker at kommunikere mere anonymt derinde, så må du oprette en ekstra profil på Facebook, som så er administrator af gruppen. Men det er egentlig at omgå systemet og gør det ekstra besværligt for dig, da du så skal have 2 logins til Facebook.

 8. Lene Berg skriver:

  Tak for et godt indlæg.
  Jeg skal oprette en facebook side til foreningen i vores ejerlaug. Er det muligt, at medlemmerne ikke kan kommenterer på vores indlæg?? – det skal altså helst kun være en envejskommunikation.

  • Hej Lene
   Det er mig bekendt ikke muligt at slå muligheden for kommentarer fra.
   Du kan lave det sådan at det kun er jer selv der kan skrive opslag på væggen, eller at I skal godkende opslag fra andre inden de lægges ud. Men du kan ikke forhindre folk i at kommentere på indlæggene.
   Facebook er jo også en social platform, hvorfor kommunikation imellem brugerne er en af kernerne i hele konceptet.
   Det du måske istedet leder efter, er at have en hjemmeside, hvor I kan skrive nyheder (og folk kan følge med via f.eks. automatiske e-mail notifikationer når I skriver nyt indhold). Her kan man godt gøre det så folk ikke kan kommentere. Dette lyder måske mere som en løsning for jer, hvis I ikke vil være “sociale”. Så vil Facebook være den forkerte platform, da det er en platform til flervejs-kommunikation.
   Tag evt. et kig på http://www.wordpress.com hvor man kan lave og have sin hjemmeside gratis.
   Ønsker I hjælp til opsætning, så kan jeg godt hjælpe med det. Skriv i såfald til mig på mail@steffen-gregersen.dk.

 9. Dorte skriver:

  Tak for let og informativ guide. Lige det jeg manglede.

 10. Jais Frimodt skriver:

  Hej
  Jeg skal lave en facebookside til en borgerforening, som skal bruge siden/gruppen som et talerør til og med borgerne. Desuden skal jeg også lave en side til et stort arrangement, hvor det er vigtigt at vi kan kommunikere med folkene som er med i projektet, men også markedsføre dette ud i lokalområdet.
  Jeg er lidt i tvivl om hvad der vil være den bedste og mest fornuftige.
  Kan man have to kommunikationsrør på samme side (kolonner)? en hvor medlemmer af siden/gruppen kan skrive og en hvor det er vores talerør som kommer ud?

  • Hej Jais

   Den med Borgerforeningen virker til at være lige til. Her bør du vælge en “side” som folk i området så kan “Synes godt om” og så kan I skrive ud til folk dér.

   Mht. det projekt du taler om, så vil jeg egentlig anbefale jer at lave både en side og en gruppe.
   Gruppen bruger I internt til at kommunikere med de folk der er med i projektet omkring opgaver m.m.
   Siden bruger I så til at markedsføre projektet med, til andre folk.
   Altså kort og godt: Gruppen til internt brug, og siden til eksternt brug.

   Håber dette kan hjælpe dig godt på vej.

 11. Michael skriver:

  Hej 🙂

  Når man skal oprette en “side” på Facebook kan man vælge 6 forskellige (Forretning, Virksomhed, Brand, Kunster/offentlig person, Underholdning eller Fællesskab). Er der/hvilke fordele og ulemper er der ved at vælge den ene frem for den anden? Har man forskellige muligheder/funktioner alt efter hvad man vælger?

  Er der noget med at man også kan konvertere sin private profil til en side?

  Glæder mig til svar 🙂

  Michael

  • Hej Michael
   Du bør uanset hvad vælge det der ligger tættest op af hvad du skal oprette din side for. Der er lidt forskelligheder omkring hvilke oplysninger du kan indtaste om din forretning, forening eller “sag”, alt efter hvilken type side du vælger.
   Men når først du er igang, så er der mig bekendt ikke den store forskel.

 12. Hej
  Jeg må vist ha det skåret ud i pap!

  Kan en SIDE ikke oprette grupper?. Jeg er i en foreningen og vi vil meget gerne lave en side for den foreningen. Vi ønsker at SIDEN har grupper, alt efter medlemmerne.

  Men som jeg læser “tråden” så kan en SIDE ikke lave grupper. ??

  • Hej Sanne

   Nej, en side kan ikke oprette grupper. Så enkelt kan det siges.

   Du kan oprette en side til ekstern kommunikation (markedsføring af jeres forening) og så kan du personligt oprette en eller flere grupper, hvor du invitere foreningens medlemmer til at deltage i de grupper de skal have adgang til hver især. I grupperne kan du så også vælge flere administratorer hvis det ikke skal hænge på dig personligt. Du kan så bruge grupperne til at kommunikere internt med.

   Håber det gav lidt mere forståelse 🙂 – Ellers spørger du bare igen.

 13. Karin Koch skriver:

  Hej Steffen

  Jeg er blevet administrator af en Facebook side men vil gerne lave den til en gruppe. Kan dette lade sig gøre?

  Mvh. Karin Koch

  • Hej Karin
   Nej, du kan ikke umiddelbart lave den om til en gruppe.
   Jeg vil anbefale dig at oprette gruppen, tilføje de medlemmer du vil have med i gruppen, evt. downloade billeder m.m. fra siden og lægge dem ind i gruppen.
   Herefter kan du slette siden.
   Jeg ville så skrive inde i gruppen at siden er nedlagt og al kommunikation fremover foregår i den gruppe.
   Så har du manuelt flyttet det hele over i gruppen i stedet for på en side.

   Håber det kan hjælpe dig…

 14. Jeg tilmeldte mig til lukket gruppe, blev godkendt og postede et opslag.
  Da jeg gik ud af siden for at tjekke nyheder så jeg at det jeg havde skrevet på en lukket gruppes væg pludselig var kommet op som nyheder.
  Betyder dette at mine venner kan. Se hvad jeg poster i lukkede grupper?

  • Hej Ninna
   Nej, hvis du skriver i en lukket gruppe er det kun dig selv der kan se det.
   Men det du skriver vil også blive vist I DINE NYHEDER. Den nyhedsliste man ser, er ikke sådan en global liste over nyheder, men en liste der er tilpasset dig personligt. Dvs. dér tager den opdateringer med fra grupper du er med i og sider du følger.
   Så hvis en gruppe er lukket, er det kun dig og de andre medlemmer af den gruppe der kan se dine opdateringer.

   Håber det beroliger dig lidt 🙂

 15. Spørgsmål vedr. lukkede grupper. Kan filer, som deles i en lukket gruppe, udelukkende ses af gruppens medlemmer eller kræver det særlig sikkerhedsindstilling ved oprettelse af gruppen?

  • Hej Elin
   Når du deler filer i en lukket gruppe, er det kun gruppens medlemmer der kan se og hente filerne.
   Når du skriver omkring sikkerhed, så gælder der selvfølgelig, at alt jo kan hackes. Så når filerne er lagt ud på internettet, så er der jo altid en risiko for at andre opsnapper det.
   Men medmindre det er filer som indeholder meget følsomme oplysninger, så er det ikke noget du sikkert behøver at bekymre dig om. Den almindelige Facebook bruger vil ikke kunne se indholdet i lukkede grupper, som de ikke er medlem af.
   Håber det var svar på dit spørgsmål 🙂

 16. Christian Vang Hansen skriver:

  Hej. for kort tid siden oprettede jeg en hjemmeside på Facebook, jeg har lavet min hjemmeside efter jeg gennem mange år har været på forskellige lokal radioer i Aalborg, og den vej igennem har fået en stor viden om det journalistiske arbejde, jeg har så nu lyst til den skrivende del af det journalistiske og der med hjemmesiden. For godt en måned siden vandt jeg så et gavekort på en gratis hjemmeside i 3 måneder, en af hjemmesiderne vil jeg gerne beholde, men der er omkostninger ved en hjemmeside, så kan jeg som enkelt person få reklamer på min hjemmeside,

  • Hej Christian

   Jeg er lidt forvirret. Du skriver at du har en hjemmeside på facebook? Der går jeg udfra at du har en SIDE på Facebook.
   Men så skriver du også at du har flere hjemmesider, som du har fået gavekort til og at det koster. Er det andre hjemmesider på andre domæner?
   Det går jeg ud fra at det er, og er det det, så kan du godt få annoncer på din hjemmeside.
   Du har så mulighed for at sætte annoncer ind fra f.eks. Google. Det hedder Google AdSense (prøv at søge mere på nettet om det, for at lære mere om det).
   Derudover har du mulighed for at indsætte andre annoncer og bruge såkaldt affiliate marketing til at tjene lidt penge via din hjemmeside. Du kan via f.eks. Partner-Ads eller Tradedoubler oprette forskellige annoncer du kan vise på din egen hjemmeside.

   Men du kan ikke selv vise annoncer på din FACEBOOK SIDE. Det er Facebook der tjener penge på de annoncer der findes dér.

   Håber du kan bruge mit svar og at det opklarer lidt.

 17. Christian Vang Hansen skriver:

  Undskyld, min lidt forkerte måde om min hjemmeside på Facebook. jeg er panelmedlem, en af dem der ofte hver morgen bedømmer Reklamefilm via Q Panel og der igennem vandt jeg et gavekort på en Hjemmeside. www. chrvh.dk som du kan prøve og klikke dig ind på. den Hjemmeside er gratis i 3 måneder. her efter vil udgifterne nævnte Hjemmeside http://www.chrvh.dk der er oprettet via 123hjemmeside, hvor en hver kan lave en hjemmeside gratis, så jeg har en Hjemmeside på Facebook og den sidstnævnte hjemmeside http://www.chrvh.dk

  • Ja, så er jeg lidt bedre med.

   Du bør i såfald godt kunne installere Google AdSense på din hjemmeside (chrvh.dk) og ad den vej tjene lidt penge til at dække dine udgifter med.
   Jeg skal dog ikke kunne sige om 123hjemmeside har nogen begrænsninger i den henseende eller andre regler. Men normalt kan man ihvertfald godt gøre det.
   Og det har i såfald intet med Facebook at gøre 🙂

 18. Helle Rasmussen skriver:

  Hej
  Jeg har en fb gruppe , og vil høre hvordan kan man slå to grupper sammen og er det muligt , og hvordan kan man være flere adm om en gruppen vi har snart over 200 medlemmer .

  • Hej Helle

   Umiddelbart kan du ikke slå to grupper sammen. Jeg har ihvertfald aldrig hørt om det. Hvis der er nogle her som ved at man kan gøre det, så håber jeg de vil dele deres kommentar her. Så det er altså ikke muligt.

   Det du kan gøre istedet er følgende:
   1) Bed alle i den gruppe du ønsker nedlagt om at tilføje sig i den anden gruppe. Skriv det på væggen derinde nogle gange over tid (så folk på ferie m.m. får mulighed for at se det og gøre det). Sæt en deadline og luk herefter gruppen.
   2) Du kan også gøre det manuelt, ved at gå ind i den fortsættende gruppe og manuelt tilføje alle personer til den gruppe. Hav evt. 2 computere ved siden af hinanden, så du kan se hvem der er med i den gruppe der skal lukkes og så tilføj dem i den nye gruppe. Det tager noget tid, især hvis der er 200 medlemmer, men det kan lade sig gøre i løbet af en eftermiddag og en god kop kaffe eller to.

   Ang. dit spørgsmål om hvordan man bliver flere administratorer:

   1) Gå ind på gruppen
   2) Vælg fanen “Medlemmer” i toppen.
   3) Find det medlem der også skal være administrator
   4) Klik på møllehjulet under navnet på personen.
   5) Klik på “Gør til administrator”.

   Så er denne person også administrator af gruppen og kan gøre præcis de samme ting som du kan.

 19. Den helt store forskel er at grupper kan oprettes selvom der eksisterer en side med samme navn. Indehaveren af facebooksiden med samme navn kan migrere den gruppe du har lavet det kan ikke lade sig gøre hvis du opretter en facebookside hvis nogen migrere den gruppe du har lavet vil alle søgninger pege på den migrerede gruppe/side istedet for den gruppe du oprettede. Så vil du være sikker på ikke at få dit arbejde tilintegjort så lav en facebookside.

  • Rigtig god pointe Erik.
   Jeg har dog ikke selv prøvet at få en gruppe migreret af andre.

   Er du sikker på at man kan “miste” sin gruppe, hvis der er en anden der opretter en side i samme navn? Jeg vil da tro at man selv skal acceptere det?

   • Erik skriver:

    Ja jeg har prøvet det og diskuteret med facebook men der er intet at gøre, en side har retten til navnet.

 20. Anette Nielsen skriver:

  Jeg administrerer en facebook side, som er en foreningsside, åben for alle. Sidste år blev der lidt uro imellem nogle af medlemmerne, som valgte at udgå af foreningen, fred med det. Nu ser jeg at der er en lukket gruppe med samme navn som foreningens med de få personer, der valgte at forlade foreningen og der har ingen aktivitet været siden – men jeg mener ikke at der må være en facebook side og en lukket gruppe med samme navn, når de ikke har noget med hinanden at gøre længere. Hvordan skal jeg gribe det an, kan jeg selv aktivt gøre noget?

  • Hej Anette

   Allerførst: Hvis gruppen er lukket, vil du ikke kunne se om der er aktiviteter i gruppen eller ej. Så det kan rent faktisk godt være de bruger den. Men det var lige en indskudt bemærkning.

   Dernæst må jeg blive dig svar skyldig. Jeg ved ikke om du kan gøre krav på en gruppe. Du kan godt gøre krav på en side, hvis du har en virksomhed og andre har oprettet en side i dit navn. Men en gruppe tror jeg er mere vanskeligt. Men jeg ved det ikke helt.

   Så umiddelbart vil jeg tro at det nemmeste er at spørge dem der har oprettet gruppen, for at høre om de stadig bruger den eller om du kan få lov til at blive administrator og føre den tilbage til foreningen igen.

   Håber måske andre kan byde ind med noget mere konkret?

 21. shila skriver:

  Hej alle sammen.
  Har lige en lille udfordring. Jeg har en fb side som er oprettet under kosmetik og skønhed. Men da jeg fremover også vil have modetøj, vil jeg gerne ændre branchen og eller tilføje flere, er dette muligt og i såfald hvordan? Har set nogle gøre det samme..

  På forhånd tak for jeres hjælp og respons
  Kh Shila

  • Hej Shila
   Hvis du går ind på “Om” fanen inde på din side.
   Så kan du vælge underkategorier. Her bør du kunne tilføje det som du gerne vil.

 22. Jeg havde en idé om forskellen, men ellers en super god forklaring og gennemgang.
  Tak for et godt indlæg!

 23. Anna Engelund skriver:

  Hej Steffen,

  Jeg har oprettet en lukket gruppe til vores bylaug “Smørumovre Bylaug”. Den skal være lukket, da vi ikke vil have alle til at se indholdet og nye medlemmer skal godkendes af administrator. Men den skal kunne findes af alle. Som jeg har oprettet den nu, er det kun mine venner, der kan finde den. Hvordan indstiller jeg gruppen, så den kan findes af alle, så også ikke-venner kan søge medlemsskab??? Håber, du kan hjælpe mig…

  På forhånd tak,

  Anna

  • Hej Anna

   Du skal gå ind på gruppen og oppe i toppen ved de tre prikker, kan du vælge “Rediger indstillinger for gruppe”.
   Herinde kan du så vælge de indstillinger der er brug for.

   Under privatindstillinger: Offentlig (helt åben), Lukket (alle kan se gruppen men ikke indholdet) eller Hemmelig (kun medlemmer kan finde den).
   Så når du siger at det kun er dine venner der kan finde den, så tror jeg det er forkert. Hvis dine venner kan finde gruppen, så bør andre også kunne.

   Derefter kan du vælge hvordan medlemmer kan optages. Om de skal godkendes af administrator eller ej.

 24. Lars Bæk skriver:

  Oprettelse af gruppe.

  Hej Steffen.
  Kanongod side du har.

  Sidder som admin på FBsiden for vor fodboldklub.
  Skal jeg oprette en gruppe tilknytte vor klub, skal jeg da gøre det som privatperson – er det rigtigt forstået?
  Har søgt hjælp via https://da-dk.facebook.com/help/167970719931213 , men kan ikke finde “opret gruppe” på forsiden. Skyldes det så, at jeg først skal oprette en pers. profil og SÅ derefter oprette gruppe?

  Bedste hilsner – Lars

  • Hej Lars

   Ja, det skal du gøre. En gruppe skal forstås som en “gruppe af personer med samme interesse” hvorfor det skal være “en person” der starter en gruppe.
   Men du kan stadig senere selv hoppe ud af gruppen og de resterende medlemmer kører den videre.

 25. Lene Nielsen skriver:

  Hej Steffen,

  Jeg skal snart oprette en side for en virksomhed. Dertil skal man jo benytte en personprofil. Jeg vil derfor høre, om jeg kan lave den gennem min egen profil, og derefter overdrage den til personen, der har virksomheden (i så fald, hvordan overdrager man så en side til en personprofil?) eller skal jeg oprette en personprofil for firmaet også?

  Hvis jeg på et tidspunkt skal lave en virksomhedsside, hvor virksomheden ikke ønsker nogen af deres private profiler tilknyttet, er den eneste mulighed så at oprette en fakeprofil?

  Håber, jeg har gjort mig forståelig.

  På forhånd tak.

  Bedste hilsner, Lene Nielsen.

  • Hej Lene

   Du skal være logget på (med din profil) på Facebook for at oprette siden.
   Jeg kan ikke anbefale at oprette en fake-profil, da du risikerer at fake-profilen bliver slettet af Facebook hvis de opdager det.

   Men du vil altid kunne overdrage en facebook side til andre. Siden har i princippet sit eget liv, og så tilføjer man bare de personer (der har en egen profil) som skal være administrator af en side.
   Lidt som at være ansat i en virksomhed. Der er det jo også rigtigt levende mennesker man ansætter i firmaet, som også har et privatliv udover at være i virksomheden 🙂

 26. Helle Hansen skriver:

  Hej Steffen.

  Jeg har en to lukkede Facebook grupper og en åben Facebook side. På min åbne facebookside kan jeg ikke finde “knappen” hvor jeg kan uploade filer til siden. Det virker fint på de to lukkede grupper.

  Kan du hjælpe mig? Muligvis med en alternativ løsning hvis det anden ikke kan lade sig gøre.

  Mvh
  Helle Hansen

 27. Hej Steffen!
  Jeg er i tvivl om hvorvidt man må oprette en lukket gruppe ( så kun admin. Kan godkende nye medlemmer ) såfremt denne gruppe kun er oprettet med salg for øje ?
  Jeg kan ikke rigtig finde noget svar på det nogen steder !

  Mvh
  Marianne

  • Hej Marianne
   Det kan du godt. Brugerne ved jo nok hvad de går ind til.
   Og salg er jo altid svært at vurdere hvad er. Der er jo mange firmaer der har lukkede eller åbne support grupper, hvor de hjælper deres kunder med forskellige ting. Det gør de jo bla. med hensyn til at sælge andre service ydelser, tillægsydelser m.m.
   Så gå du bare igang.

 28. Hej
  Først ros til denne hjælpende side -tak
  Vi er ved at oprette en side for UU Randers – en offentlig virksomhed. Vi vejleder unge om uddannelse. Vi vil også gerne kunne oprette grupper fra siden (med siden som administrator) fx kører vi jobsøgningscafe – som en gruppe af unge så deltager i. Vi vil gerne kunne kommunikere direkte til denne gruppe fx om mødetidspunkt og opflgn. mv.
  Spørgsmålet er om vi kan oprette grupper fra en side? hvor vi ikke selv som personlige FB profiler behøver at stå som administrator af en gruppe, men hvor vores UU Randers FB SIDE er administrator..
  Håber på hurtig hjælp.
  Mange hilsner
  Helle

  • Hej Helle

   Tak for de pæne ord.

   Dog kommer jeg til at skuffe dig, da det ikke er muligt for en side at være administrator af en gruppe.
   En gruppe er en samling af mennesker med en fælles interesse og i den definition ligger så, at en virksomhed eller organisation ikke er en del af en “gruppe af mennesker”.
   Derfor har de ikke valgt at en side kan oprette en gruppe.

   Håber det giver mening for dig.

 29. Per Andersen skriver:

  Hej Steffen

  Jeg har et spørgsmål til at hvis man for eksempel har en side om et emne, lad os sige telefoni. Altså en facebook side om telefoni. Hvad ville man kunne bruge en gruppe til på sådan en side. Kan man bruge den til noget spændende for sine besøgende, eller har jeg misforstået det hele lidt?

  Hilsen Per

  • Hej Per

   En side kan ikke oprette en gruppe.
   En gruppe er til for nogle personer med samme interesse. Du kan have både åbne og lukkede grupper.
   F.eks. i en forening, kan man have en side, som alle kan Synes godt om, så de kan følge med i hvad foreningen foretager.
   Derudover kan foreningen f.eks. have en lukket gruppe, hvor bestyrelsen kan orientere medlemmerne om interne beskeder (mødetidspunkter osv. f.eks.).
   Der kan også være en gruppe for forskellige afdelinger i foreningen.

   Men det korte af det lange er, at der ingen kobling er mellem siden og grupperne.

   Håber det giver mening for dig 🙂

 30. Per Andersen skriver:

  Hej Steffen

  Tak for dit svar og info.
  Det var lærerigt

  Hilsen Per

 31. anne lise henriksen skriver:

  jeg kunne godt tænke mig ,at oprette en gruppe om Lollandske firmaer. Den skal være offentlig, så alle kan gå ind og skrive om positive og negative oplevelser. Må man det?

  • Hej Anne Lise

   Det burde der ikke være noget galt i. Vi har jo ytringsfrihed her i landet.
   Dog vil jeg opfordre dig til at lave nogle regler for gruppen, så det ikke bliver en stor omgang mudderkastning.
   Ligeså vil jeg opfordre dig til at holde øje med falske anmeldelser osv.

 32. Per Andersen skriver:

  Jeg kunne godt tænke mig at oprette en gruppe med firmaer der slet ikke står frem med hvem de er, og gøre den offentlig.
  Det må så også være tilladt.
  Tænker det bare må være firmaer der er til for at genere andre.

  Hilsen Per

 33. Maria-Louise Vadskær skriver:

  Jeg arbejder som marketingkoordinator i en middelstor virksomhed og vi har udover en facebook virksomhedsprofil og en lukke gruppe for vores ansatte. Når jeg vil dele/skrive noget i den gruppe kan jeg kun gøre det som mig selv – er der nogen måde hvorpå man kan gøre det som virksomheden?

  • Hej Maria-Louise

   Det er der desværre ikke nogen mulighed for. I grupper kan kun personlige profiler slå noget op.
   Alternativet er måske at I snyder lidt og laver en person der hedder noget officielt i forhold til virksomheden og så bruger den person til at slå op i gruppen.

   Ellers er en gruppe brugerstyret.

 34. Karina Olsson skriver:

  Hej Steffen
  Tak for en lærerig og brugbar side, især når man som mig kun bruger FB i mindre omfang med lidt snak med venner og familie. Men nu har jeg virkelig brug for hjælp og bevæger mig ud i noget jeg ikke ved så meget om, håber du kan hjælpe.
  Jeg vil meget gerne oprette en ny side, går ud fra det så hedder en side udfra det du oplyser. Siden skal bruges offentligt og åbent til alle, der kan komme med sine meninger om en meget trist sag og samtidig er det mit ønske at lave en indsamling via siden for dem der ønsker det.
  Så kort sagt hvordan griber jeg dette an? Du lader til at vide en hel del ?
  Med venlig hilsen Karina

 35. Gitte Vestergaard skriver:

  Hej Steffen
  Jeg er i gang med at oprette en side til vores lokale idrætsforening. Hvilken kategori skal jeg vælge? Synes ikke lige, at der er en der passer.
  Venlig hilsen
  Gitte

  • Hej Gitte

   Du skal først vælge: Forretning eller sted i lokalområdet

   Dernæst kan du i kategorien vælge: Sport / Fritid / Aktivitet

   Og dernæst udfylde informationen om din idrætsforening.

   Håber det hjælper dig godt på vej.

   Mvh
   Steffen

 36. Camilla Gothen skriver:

  Hej
  Jeg har oprettet en FB-side for vores firma, som er en svinedyrlægepraksis, men jeg kan ikke finde den rigtige kategori/betegnelse for os. Jeg kan se, at andre dyrlæger netop har “Dyrlæge” til at stå som kategori, men de er oprettet som sted og ikke side, kan jeg se, når jeg finder dem i søgeresultater. Kan jeg lave min side om til et sted – vil det være en fordel?
  Venlig hilsen
  Camilla

  • Hvis du opretter din side som et sted i lokalområdet, så kan du vælge kæledyrsservice som et af emnerne, du kan også vælge hospital/klinik. Jeg må indrømme jeg ved ikke hvilken en der fører til dyrlæge, men du kan jo prøve dig lidt frem.
   Det var jo værd at overveje.

   Hvis du går ind på din side og vælger indstillinger øverst, så kan du i venstre side vælge “Sideindstillinger”.
   Herinde kan du ændre hvilken kategori din side skal tilhøre.

   Håber du kan bruge dette til noget.

   • Camilla Gothen skriver:

    Tak for svar. Jeg har prøvet dine forslag uden større held.
    Mit spørgsmål gik mere på, om jeg har flere valgmuligheder, hvis min “side” er et “sted”? Og hvordan får jeg lavet den til et “sted”?

 37. Hej!
  Vi er en række kursusdeltagere der har der har oprettet en offentlig side,til at skabe netværk, give tips og tricks til hinanden . Facebook/EBusinessNetworkSoenderborg
  Vi er 2 administratorer, men det er kun os der kan slå op. På min administrator side dukker posts op nederst i venstre side. For eksempel: seneste opslået. Karen har…
  Derefter skal jeg gå ind og dele det, før det bliver vist.
  Det skal siges at siden er ret ny. Bliver down ranked, så der forsinkelse på posts?
  Hvad er forkert?

  • Hej Jan
   Jeg er ikke 100% sikker på jeg forstår dit spørgsmål, men hvis jeg forstår det korrekt, så ser du nederst til venstre opslag af “andre” end selve siden. Og selve siden er de administratorer der er tilknyttet.
   Hvis det er Karens opslag der kommer dernede, så er fejlen højst sandsynligt at hun vælger at slå op som sig selv og ikke på vegne af siden.
   Når hun skriver et indlæg, kan hun i feltet, øverst til højre, vælge hvem hun vil slå op som. Her skal hun vælge at slå op som “siden”.
   Der er et lille logo eller profilbillede, med en lille pil ned. Klik på det og vælg siden istedet for profilbilledet.

   Håber det kan hjælpe jer 🙂

 38. Carina Kjærsgaard skriver:

  Hej Steffen,
  Jeg har oprettet en side, for det firma jeg arbejder, som jeg skal være administrator på. Jeg har dog et lille problem, da én af mine kollegaer, for længe siden, lavede en side og ikke kom videre med den. Det var så meningen, at hun ville gøre mig til administrator, så jeg kunne fortsætte derfra, men hun kunne ikke finde siden under sin egen profil. Jeg har derfor oprettet en ny side, men kan ikke få lov at bruge den URL adresse, jeg gerne vil og det er højst sandsynligt fordi, min kollega allerede har brugt den, men hun kan som skrevet ikke finde siden…så hvad gør jeg nu? Og hvis hun nu finder siden, er det så overhovedet muligt, at slette URL adressen?
  På forhånd tak for svar :o)

  • Hej Carina

   Selvom hun finder siden, så er jeg ret sikker på, at det ikke ændre noget på om du kan bruge URL adressen eller ej. Når først den har været brugt én gang, er jeg ret sikker på at Facebook blokerer den fremover.
   Så det bedste var, at hun kunne finde siden og overdrage den til dig, så du kunne bruge den gamle side og slette den nye (kommer selvfølgelig an på hvad der er smartest, hvis du nu har fået skaffet en del følgere).
   Ellers bliver du nok nødt til at finde på en ny URL.

   Håber du (trods alt) kan bruge svaret til noget 🙂

 39. Carina Kjærsgaard skriver:

  Hej Steffen,

  Jeg har lige et tillægsspørgsmål; Hvordan sletter jeg et sted, jeg har oprettet? Jeg har på én eller anden måde, fået oprettet virksomheden 2 gange og der skal jo helst kun være ét sted, hvor man kan tjekke ind.

  På forhånd tak.

 40. Rikke skriver:

  Hej Steffen

  Super god artikel og gode svar 🙂
  Jeg er administrator for en side for en Handelsstandsforening. Indtil videre har siden været brugt til officiel information om arrangementer o.lign. til alle som måtte have interesse i dette.
  Nu ønsker vi at foreningens medlemmer kan poste tilbud og opslag på siden. Jeg kan se der findes forskellige sideroller, som personer kan inviteres til, men så vidt jeg kan finde ud af er det kun muligt at medlemmerne kan lægge opslag op, såfremt de bliver administatorer på siden. Det er jeg ikke umiddelbart interesseret i de skal være. Hvad vil dit forslag være ? En ny ekstra side eller gruppe ? eller andre forslag.

  På frohånd tak 🙂 Rikke

  • Hej Rikke
   Ja, det er korrekt at de skal have en udvidet rolle på siden hvis de skal kunne slå op på vegne af siden.
   Men de behøver umiddelbart ikke være administratorer. Du kan “nøjes” med at sætte dem på som redaktører. Så kan de stadig slå tilbud op på vegne af siden selv.
   De får dog stadig adgang til at kunne en hel del med siden, men du vil dog stadig kunne mest. De kan f.eks. ikke smide dig ud.
   Alternativt, kan de jo sende opslagende til dig, så du slår det op på vegne af dem. Så er der også lidt mere styring på det.

   Er ingen af disse løsninger tiltalende, så vil jeg forsøge at opbygge en gruppe. Ikke en side. I en gruppe kan alle slå op på lige fod.

   Håber det var et svar du kunne bruge 🙂

 41. Jonna Pedersen skriver:

  Hej Steffen . Jeg er medlem af en lukket gruppe på Facebook og der er noget uenighed blandt medlemmerne ang. Deling af div. Opslag …. Administrator siger , det er forbudt at dele noget og det er udsmidningsgrund fra gruppen , men når nogen spørger , hvor det står, at det er forbudt , lyder svaret bare ” det er facebooks regler” Nu har jeg brugt lang tid på at lede i facebooks regler og jeg kan ikke finde noget svar,,, så nu håber jeg , at du måske kan opklare det . Så spørgsmålet er kort: må man dele opslag fra en lukket gruppe? På forhånd Tak og venlig hilsen Jonna

  • Hej Jonna
   Det er ikke Facebooks regler at man ikke må dele noget fra en lukket gruppe. Derfor kan man jo godt lave en regel internt i gruppen om at man ikke må dele noget videre. Det må man jo så “tage op” og snakke om.

   MEN noget helt andet er:
   Hvis man direkte trykker på del-knappen på et opslag inde fra den lukkede gruppe, så er det kun medlemmer af gruppen der kan se delingen.
   Facebook har nemlig en indbygget mekanisme der gør, at den tænker at det nok ikke er så smart at dele opslag fra en lukket gruppe. Der må jo være en grund til at den er lukket.
   Derfor kan andre personer, som ikke er medlem af den lukkede gruppe, altså ikke se hverken de normale opslag eller opslag der er direkte delt derinde fra.

   Hvis man vil omgå den måde Facebook fungerer på, så skal man kopiere indholdet (og evt. linket) og hoppe ud af gruppen og dernæst poste en helt alm. statusopdatering, hvis man vil have at andre skal se det.
   Men altså, hvis man bare deler normalt inde fra den lukkede gruppe, så er det kun gruppens medlemmer, der kan se delingen og altså ikke udenforstående alligevel.
   Så skaden er måske knapt så stor.

   Venlig hilsen
   Steffen

   • 1000 tak for svar 🙂

   • Eva Nielsen skriver:

    Hej Steffen.
    Jeg administrerer en side, men vil gerne oprette en gruppe for at få mere 1:1 kommunikation omkring en bestemt sag på en mærkedag, som vi arbejder på at gøre til en årligt tilbagevendende begivenhed. Jeg vil dog meget gerne have at gruppen er så åben som muligt for alle, der er interesserede i emnet.
    Kan man oprette gruppen:
    1. så alle (ikke kun gruppens medlemmer) kan se alle opslag?
    2. så alle opslag i gruppen kan deles på den side jeg administrerer?
    På forhånd tak for hjælpen.
    Mvh. Eva Nielsen

    • Hej Eva
     Ja, du kan sagtens oprette en gruppe, så alle kan se hvad der står i den. Det kræver bare at du vælger “åben” når du vælger hvilken type gruppen skal være.
     Du kan ikke umiddelbart dele opslag automatisk til din side og så mister du jo også lidt formålet med gruppen kontra siden. Tingene bør holdes adskilt.
     Istedet kunne du måske en gang om ugen, lave et opslag på siden, hvor du laver et sammendrag af hvad der har været skrevet om i gruppen?

 42. Carina skriver:

  Hvordan overdrager man en side ? 🙂

  • Hej Carina

   Du kan overdrage en side på Facebook til en anden, ved først at tilføje den nye person som administrator for siden.
   Dernæst skal du få den nye administrator til at fjerne dig som administrator. Så er du ude og den anden person har “overtaget” siden.

 43. Niclas skriver:

  Hej Steffen,
  Ved du om det er muligt at booste-opslag fra én gruppe, hvis jeg er administrator? 🙂

  Skal til at starte en gruppe, hvor medlemmer kan købe/sælge af hinanden, jeg kunne så godt tænke mig at hjælpe medlemmerne med at sælge ved at “booste” deres opslag, ved du om det kan lade sig gøre?

  Tak på forhånd
  Mvh. Niclas

  • Hej Niclas

   Du kan ikke booste opslag fra en gruppe nej. Det kan du kun med private opslag eller opslag fra en side.

   Så måske det kunne blive en kombi? Du kan lave gruppen hvor folk kan handle internt.
   Derudover kan du lave en side, hvor du så kan booste opslag ud til alle andre. Det skal så være opslag som du opretter på sidens vegne.

   Men dette vil kræve at du også får en del følgere på din side, så siden skal have et yderligere formål nok.

   Det er noget af en omvej, men måske det er en løsning der virker for dig. Ved dog ikke helt om jeg vil anbefale den, men det må være en konkret vurdering af dig der skal foretages.

   • Niclas skriver:

    Hej Steffen,

    Tusind tak for hurtigt svar!

    Tænkte det nok, jeg må lige overveje om marketingsdelen skal med eller om jeg kan finde en anden gulerod for medlemmerne. Tror en Kombi bliver svært at håndtere, men kan selvfølgelig lade sig gøre, ved at poste relevante opslag fra gruppen og booste.

    Tak igen, Super pænt af dig at besvare mit spørgsmål + Stor ros til din side og dit aktivitets-niveau!

    Mvh Niclas

 44. Jess skriver:

  Hej 🙂

  Er det slet ikke muligt at ændre en side til en gruppe, når først den er oprettet?

  • Hej Jess

   Nej, det kan du desværre ikke gøre. Det bedste er at du oprette en gruppe og så inviterer brugerne af siden over i gruppen.
   Det skal du nok gøre nogle gange…du kan også tilføje dem manuelt selv.

 45. Susanna Jensen skriver:

  Hej Steffen
  Kan du oplyse om, hvordan man som administrator af en side undgår, at ens navn står på de opslag, man poster. Jeg vil foretrække, at det er foreningens/sidens navn, der står frem for mit ?

  • Hej Susanna

   Hvis det er en side du har, som du er administrator på, så vises der som standard en række informationer til dig, som ikke er tilgængelige for andre.
   Derfor kan du som administrator se, hvem det er der har slået noget op på sidens vegne. Det er ganske praktisk hvis man er flere administratorer.
   Dog er denne information ikke tilgængelig for andre, som ikke er administratorer på siden.

   Du kan lave en test:
   1) Gå ind på din side
   2) Øverst i topbanneret, kan du klikke på de 3 prikker ved siden af “Besked” feltet.
   3) Her vælger du punktet “Vis som besøgende på side”

   Herefter får du siden vist, sådan som alm. besøgende ser siden.
   Nu vil dit navn være fjernet.
   Husk at slå tilbage igen, da du ellers ikke slår op på sidens vegne men dig som privatperson og det er der ikke mange der får at se.

   Du kan derfor trygt køre videre som du har gjort hidtil. Besøgende kan ikke se dit navn, men ser det som om det er siden der har slået beskeden op.

   Håber du kan bruge mit svar 🙂

 46. Helle Madsen skriver:

  Hej Steffen.

  Jeg har et spørgsmål. Jeg har en FB profil. Jeg har for længe siden oprettet 2 sider. De fremgår begge af venstre side på min personlige profil. Nu har jeg oprettet en ny side, men den kan jeg ikke se på “egen side”. jeg kan godt søge den frem og skrive i den. Har du nogen tanker om hvorfor and what to do ?

  • Hej Helle

   Det kan du da tro jeg har 🙂
   Det er faktisk meget normalt, da Facebook som udgangspunkt kun viser få af ens sider i oversigten til venstre. Typisk dem man bruger mest.
   Du kan dog finde en oversigt over dine sider ved at holde musen stille over ordet “Sider” i venstre side og dernæst klikke på “Mere” som kommer til syne.
   Så får du en komplet liste over alle dine sider du er administrator for.

   Jeg kan desuden anbefale, at man tilføjer de sider man bruger meget til sine “Favoritter”. Så står de altid synligt øverst i venstre side.
   På den førnævnte oversigt over dine sider, kan du holde musen henover den/de sider du ønsker at tilføje til favoritter. Så dukker der et lille tandhjul op ude til højre.
   Klik på det og vælg tilføj til favoritter 🙂 Så kan du altid nemt finde dine sider igen.

 47. Harry-Bjørn skriver:

  Hej Steffen

  Vi har en side: Aabenraa Båd Club, men jeg vil godt have en side hvor medlemmer kan lægge noget ind som kan ses af andre medlemmer, deres oplevelser og fotos mm. Skal jeg så lave en gruppe inde på vores FB side, eller oprette en helt ny FB side og så danne en gruppe?

  • Hej Harry-Bjørn
   Til det formål, at medlemmerne internt skal kunne dele billeder og beskrivelser m.m. så er en gruppe det helt rette valg, ja.

   Dog er det ikke jeres Facebook-side der skal oprette gruppen, men en af jer medlemmer. F.eks. dig selv.
   Gruppen er som sådan bare en samling af mennesker og skal ikke ses som at der er en bestemt forening der ejer gruppen. Det er bare en samling personer samlet i en gruppe, som så i dette tilfælde, har det tilfælles at de er medlem af samme forening.

   Hvis du opretter gruppen, men senere ikke er medlem af foreningen, så kan du bare trække dig fra gruppen.

   Det er altså dig (eller en anden) der med sin private profil, opretter en gruppe. En side kan ikke oprette en gruppe. I skal derfor heller ikke oprette en ny side.

   Håber dette giver mening for dig, ellers spørger du bare igen, så skal jeg gerne uddybe.

   • Harry-Bjørn skriver:

    Tak for dit fine svar,
    Vil man kunne søge for at finde gruppen, jeg tænker på andre der er interresseret i at finde den?

    • Det kommer an på hvordan du vælger at gruppen skal være tilgængelig:

     1) Offentlig gruppe, hvor alle kan melde sig ind
     2) Hemmelig gruppe, kan ikke ses af andre og medlemmer skal godkendes / inviteres
     3) Lukket gruppe, er synlig for alle, men man skal godkendes før man kan blive medlem

     Du vælger derfor selv, hvor synlig og hvor nemt det skal være at blive medlem af gruppen / søge gruppen frem.

 48. Hej Steffen

  Har en facebook side hvor admistrator kan lægge noget op, men vi vil istedet gerne lave en både og.
  Sådan at vi kan inviter medlemmer til, hvordan kobler vi det på den eksterende side m.v.h kenneth

  • Hej Kenneth

   På en Facebook side kan I godt tilknytte flere administratorer, men I kan ikke kombinere det med funktionerne i en gruppe.
   Så hvis I vil have at “alle skal være ligeværdige” i forhold til deres indlæg m.m. så skal en af jer oprette en gruppe. Det er ikke Facebook siden der opretter en gruppe, men en af jer privatpersoner som så samler de andre personer med samme interesse.

   Håber det giver mening for dig?

 49. Andreas Bech skriver:

  Hej

  Et hurtigt spørgsmål, som jeg ikke umiddelbart kan finde svaret på. Jeg ved, at man kan lægge to sider sammen (merge: https://www.facebook.com/help/249601088403018), men kan man lægge en gruppe og en side sammen?

  Vi har nemlig oprettet en gruppe, og dens indhold kan med fordel flyttes over til en side.

  Vh. Andreas

  • Hej Andreas
   Det har jeg aldrig hørt om at man skulle kunne.
   Derudover har jeg mine stærke tvivl på om det skulle kunne lade sig gøre, fordi en gruppe og en side er vidt forskellige kriterier at arbejde ud fra.
   Bare det punkt at man kan tilføje personer til en gruppe (uden deres samtykke), hvor du kun kan invitere personer til at synes godt om en side, hvor de så selv skal træffe et aktivt valg.
   Jeg kan nemt se et oplagt “spam mulighed” hvis man kunne overflytte personer til sider.
   Så jeg tror desværre ikke du skal regne med at det er en mulighed.

 50. gitte skriver:

  Hej Steffen,når man er medlem af en lukket FB gruppe,er det så lovligt at nogen tager screenshot af folks kommentarer,deler det i andre grupper eller privat beskeder,så både kommentarer profilbillede og fulde navn vises?

  VH Gitte.

  • Hej Gitte
   Om det er lovligt eller direkte ulovligt at lægge det ud, skal jeg ikke kunne svare på, det skal en jurist vurdere. Jeg kan dog godt have mine tvivl på at det er direkte ulovligt, men det kan jo være et brud på Facebooks interne regler. Det har jeg dog heller ikke styr på, desværre.

   Det jeg dog har styr på er, at det er utrolig dårlig stil og stik imod hensigten med lukkede grupper.

 51. Lotte Karstad skriver:

  Hej Steffen,
  Fedt overblik du giver! -og selvom du oprindeligt har skrevet det i 2013, er det jo tydeligvis noget folk fortsat har brug for hjælp til. -inkl. mig selv 😉
  1. Jeg har hørt at man kan planlægge sine opslag, så man fx kan tidsindstille til at det skal offentliggøres til en lancering, midt i en ferie osv. Jeg kan dog ikke finde denne “planlægnings-knap” nogen steder. Kender du noget til det? Jeg skal lige sige, at jeg kun har en personlig profil – er det derfor?

  2. Jeg arbejder i en brancheorganisation, som står med overvejelser om vi skal oprette en SIDE. Vi er dog bange for at det bliver for kludret, fordi vi har flere “kasketter” på med forskellige målgrupper og budskaber.
  Fx: Arbejdsmiljø, Politisk tilgang, et stort gennemgående projekt. (og folk der vil følge os, er jo højst sandsynligt kun interesserede i en af de tre dele)
  Kan man indarbejde disse “undertemaer” i en fælles organisations-side? Eller vil man være afhængig af at oprette flere forskellige?
  Lige nu har vi oprettet person-profiler, hvor vi så hver især hedder vores stillingsbetegnelse: projektleder, administrerende direktør: arbejdsmiljø konsulent (forsøg på at adskille), men det er virkelig en dum løsning og vi føler ikke at den fungerer.
  Kan du hjælpe med ideer til en bedre løsning?
  (undskyld det blev så langt et spørgsmål)
  mvh Lotte

  • Hej Lotte
   Allerførst tak for de rosende ord. Det luner altid 🙂

   1. Du kan planlægge et opslag på din facebook side, ved at starte med at skrive dit opslag som normalt. Ved siden af den blå knap i bunden hvor der står “Offentliggør”, er der en pil ned. Klik på denne og du kan nu vælge “Planlæg”. Vælg nu den dato og tidspunkt hvor opslaget skal offentliggøres. Når du er færdig med at skrive opslaget, klikker du på “Planlæg”.

   2. Jeg vil klart anbefale jer at I dropper jeres “personlige profiler” som firmaprofil. Det er en helt forkert måde at bruge Facebook på. Personlige profiler er tænkt som “En person” og denne person kan så være administrator af f.eks. en firmaside og dér tale på firmaets vegne og offentliggøre ting som “firmaets stemme”.
   Jeg kan ikke præcist svare på hvad der er den helt korrekte løsning for jer og hvor stort sammenfald der er i de forskellige målgrupper. Men det er klart, at er sammenfaldet begrænset, så er der idé i, at lave forskellige “sider” til hver målgruppe. Det er der intet i vejen for. Det man jo så bare skal være opmærksom på, er at man har indhold til at fylde 2-3 eller flere sider med indhold og at der jo er en del mere arbejde i det. Men har man mange følgere osv. så kan man jo stå skarpere med sine budskaber, hvis alt det der kommer på én side, rammer målgruppen meget skarpt.

   Håber du kan bruge mine svar til lidt 🙂

   • Lotte Karstad skriver:

    Hej Steffen,
    tak for svarene.
    Med hensyn til mit spørgsmål om planlægning af opslag, så har jeg ikke en knap, hvor der står “offentliggør” men derimod “slå op” og ved denne “slå op” er der ingen pil og mulighed for tilvalg. Dette er min personlige profil jeg er inde på. Og jeg kigger i baren øverst på min tidslinje, hvor jeg normalt skriver tekst når jeg poster på min egen væg.
    Skal jeg kigge et andet sted?

    Hilsen Lotte

    • Hej Lotte
     Du kan planlægge opslag på EN SIDE, men ikke på en personlig profil. Derfor har du kun “Slå op” knappen.
     Hvis du derimod er administrator af en side, og du laver et opslag, så har du den knap.

     • Lotte Karstad skriver:

      Hej Steffen,
      Tak for hurtigt svar.
      Okay, så forstår jeg.
      Det er jo endnu en god grund til at organisation skal bruge SIDE og ikke profil.
      God dag

 52. Christina Holm nielsen skriver:

  Hej.
  Figurerer det på min væg/kan mine venner se, hvad jeg slår op i en offentlig gruppe?
  Puh tak, Christina.

  • Umiddelbart nej. Det du skriver inde i grupper tilhører gruppen og kommer ikke på din væg og dermed kan dine venner umiddelbart ikke se det, medmindre de selvfølgelig er medlem af den samme gruppe.

 53. Christina Holm nielsen skriver:

  Pfh tak, ville jeg skrive ?

 54. Dennis skriver:

  Kan jeg på nogen måde dele et opslag i min gruppe (lukket)
  Til eks en anden gruppe som er offentlig hvor alle i den gruppe så kan se og læse mit opslag??

  • Hej Dennis
   Nej, det kan du desværre ikke.
   Hvis det er dit eget opslag, så må du oprette det på ny i den åbne gruppe.

   Mvh
   Steffen

 55. Birthe Paungreen skriver:

  hej
  Er det helt umuligt at logge på en side på FB, hvis man ikke selv har oprettet en konto/profil? – Jeg skal lave en side for en forening, der har brug for at komme længere ud og blive kendt af flere – og mener en FB-side er det godt bud, men desværre er flere af foreningens medlemmer ikke aktive FB-brugere, men vil alligevel gerne have mulighed for at se sidens opslag – Kan naturligvis kigge med hos naboen, som måske har en FBkonto, men det er jo besværligt. Sikkert ikke nogen løsning på det – men………?
  mvh.
  Birthe

  • Hej Birte
   Umiddelbart nej, du skal have en profil for at kunne administrere / oprette en side.
   Dog kan du jo “komme til” at oprette dig i et falsk navn, eller du kan jo bare lade være med at tilføje nogle venner, og så kun bruge din egen profil til at logge ind på Facebook siden med.
   Du bestemmer jo selv hvor aktiv du vil være på Facebook med din egen profil.

 56. Birthe Paungreen skriver:

  tak for svar – kom lige lidt i tvivl – jeg opretter siden og har allerede FB konto – men det er der nogen af medlemmerne der ikke ønsker at ha’ – men de vil selvfølgelig gerne kunne se siden alligevel – Tænker, at det du skriver er, at de så evt. kan oprette en ‘falsk’ profil under ‘dæknavn’ og logge ind med det for at se siden – Men måske skulle jeg bare lave en helt almindelig hjemmeside til dem ? 🙂 og prøve at få den længere ud. Under alle omstændigheder, tak – super service her.
  vh. Birthe

  • Hej igen Birthe
   De behøver ikke at have en profil på Facebook for bare at se den officielle side. Den kan man godt se uden at være logget ind.
   Dog kan de ikke skrive kommentarer eller lignende til noget, før de er logget ind. Men hvis de bare skal se og følge med uden at interagere, så kan de sagtens gøre det uden at have en FB profil.
   Du kan bare ikke oprette siden uden at have en FB profil.

 57. Helle Pedersen skriver:

  Hejsa

  Virkelig godt indlæg.

  Jeg er med i en forening, hvor vi i forbindelse med et tilbagevendende årligt arrangement, overvejer at lave en FB side. Siden skal fungere som reklame for arrangementet, henvise til vores hjemmeside, hvis dette er muligt. Mit spørgsmål er, kan jeg oprette en side, uden at andre kan se, at jeg er ved at arbejde med den eller er den offentlig lige fra starten? Ønsker ikke at vi virker uprofessionelle

  Mvh Helle

  • Helle Pedersen skriver:

   fandt løsningen selv ved at prøve mig frem og ja man kan lave en side uden at den er offentlig

   • Hej Helle
    Super at du fandt svaret selv.
    Og ja, det kan man nemlig godt. Når man opretter en side, kan man vente med at offentliggøre siden indtil man synes den er færdig og klar til at blive set af andre. For ellers ja, så kan det jo godt virke lidt uprofessionelt hvis man ser en halv færdig side m.m.

 58. Luise skriver:

  Hej Steffen,
  Jeg mener ikke du har svaret på dette før: jeg har oprettet en facebookside og nu beder folk om at jeg gør den lukket. Det ser ikke ud til at man kan det. Man skal vælge offentlig eller ikke offentlig, men vælger jeg ikke offentlig kan andre/nye medlemmer ikke finde websitet. Mit ønske er at den bliver lukket, så folk skal anmode om at være medlemmer for at kunne se opslag, men at man godt kan finde den via søgning. Hvordan gør jeg det?
  Mvh. Luise

 59. Luise skriver:

  Vedr. ovenstående er det en facebookside som vedrører folk der bor i et bestemt område. Hvis jeg havde oprettet den som gruppe ville det være mig personligt der stod på som stifter, og det ønsker jeg egentlig ikke. Det skal ikke være sådan at folk skal føle de skal kende mig for at dele og lave opslag.Det skal også være mulig for folk som jeg ikke kender at følge siden eller gruppen. Hmm..

  • Hej Luise
   Sådan som du beskriver det i dine to indlæg, så er det helt klart en gruppe du skal vælge og ikke en side.
   En side er tænkt som noget når man skal brede det ud til den større offentlighed.
   Når I netop ikke skal have alle mulige ind og det er en afgrænset gruppe, så er det derfor helt klart en gruppe du skal vælge.

   Netop også fordi du skriver at folk skal kunne skrive indlæg selv og det ikke er noget du skal styre. Sådan er det i grupper, men hvor det på sider er sidens administrators indlæg der først og fremmest vises. Andres indlæg vises kun i begrænset omfang og nogle gange slet ikke til andre end sideadministratoren.

   Så som du skriver, at det ikke skal være dig der fremstår som ejer, så er det netop præcis det du kommer til at gøre ved en side. Så er det dig der bestemmer 100% hvad der foregår og andre får ekstremt svært ved at komme til orde og blive hørt.
   I en gruppe, er alle sideordnet og er bare en samling af personer med samme interesse. Interessen er her at I kommer fra samme område.

   I gruppen kan du sagtens tilføje flere administratorer, så det ikke kun er dig der kan acceptere nye medlemmer.

   Du kan ikke gøre en side lukket. Det kan du dog med en gruppe, sådan at det kun er de medlemmer I ønsker der skal have adgang, der kan få det.

   Så ganske kort: Skynd dig at oprette en gruppe og luk siden. Så kan du få det præcis som du beskriver. Det kan du ikke med siden.

 60. Ole Kaare skriver:

  Har gennemlæst dit beskrivelse af forskellen på en Facebook side og gruppe, men er nu kommet i den besynderlige situation med alle mine Facebook grupper, at gruppens navn på min PC ikke længere er placeret indenfor coverbilledet med øverst til venstre på siden, ligeså er menuerne “Medlemmer”, Notifikationer og “Del” nu placeret under coverbilledet; var tidligere også inden for rammerne af coverbilledet. Har forgæves ledt med lys og lygte efter en menu, hvor jeg kan føre det tilbage til den oprindelige placering. Håber du har løsningen 🙂

  Bør tilføjes, at min kone på samme Windows baserede computer også har sit eget Facebook log-in og egne valgte grupper, hvor der ikke er ændret noget som helst?

  Mvh

  • Hej Ole

   Jeg skal ikke kunne svare dig helt præcist. Måske andre har svaret her?
   Men jeg Facebook eksperimenterer lidt i øjeblikket med forskellige designs.
   F.eks. kan man ihvertfald med sider, vælge forskellige designs / opstillinger nu. Det har du generelt ikke tidligere kunnet.

   Tidligere når de har lavet design ændringer, er det heller ikke rullet ud til alle brugere på én gang, men løbende over en periode.

   Det kan være dette der er tilfældet… og ellers håber jeg nogle andre lige kan byde ind med et mere præcist svar…

 61. Ole Kaare skriver:

  Læs: “indenfor coverbilledet, men øverst til venstre på siden”

 62. Knud Jensen skriver:

  Er det muligt at ændre en eksisterende gruppe til en side, der er flere der ikke kan dele fra gruppen.

  • Hej Knud
   Nej, du kan ikke konvertere imellem de to ting. Det kan du ikke af den simple grund, at der er rigtig mange ting der er forskelligt fra en side til en gruppe.
   En side er beregnet til ekstern kommunikation og grupper til intern. Derfor er det på en side stort set kun administratoren der har ordet og andres indlæg vises stort set ikke.
   I en gruppe deltager folk på lige fod og alle kan komme til orde.
   Så jeg synes der er mere at tage stilling til for jer end kun om I kan dele indlæg eller ej. Er der opslag der skal deles og man skal bruge det til markedsføring eller lignende. Så kunne en kombination af begge dele være en god idé 🙂

 63. Benny skriver:

  HJÆLP!
  Jeg har startet en side til min virksomhed, jeg har annonceret en konkurrence, men der er flere vindere, så jeg vil gerne sende en besked til alle dem, UDEN at det lægges offentligt ud på min side. Dvs. Jeg vil sende en privat besked til nogle. Men hvis jeg klikker på deres navne, så ender jeg på derest profil, og hvis jeg så sender en privatbesked til dem der, så tror jeg at det står mit PRIVATE NAVN, og ikke min SIDE’s NAVN, som afsender.. hvorfor dette`? Kan jeg som administrator ikke vælge at sende en privat besked til en kunde, uden at der står mit private navn? jeg vil selfølgeligt at der skal stå firmaets navn! Hvordan gør jeg?

  • Nej, umiddelbart kan du som virksomhed ikke udsende beskeder til kunderne. De kan skrive til dig og du kan svare.
   Så der må du sende i dit private navn, men underskrive dig med navn og virksomhed…

 64. Linda skriver:

  hej Steffen.
  tak for mange gode nyttige råd her på siden. jeg har oprettet en side under min profil til et bofællesskab. Nu vil jeg gerne skrive lidt mere i en beskrivelse under om.. men når jeg skriver rediger side eller rediger historie så kan jeg IKKE få lov at skrive i feltet. Alle andre ting i rediger side kan jeg ændre men ikke beskrivelse. ved du hvordan jeg får fat i lige den del?? har prøvet at google ALT, søgt under hjælp mm..
  mange venlige hilsener
  Linda

  • Kan du redigere de andre felter, men ikke “Historie” feltet eller hvordan?
   Forstår ikke helt hvad du mener.
   Men på “om” siden, kan du evt. under topbanneret, vælge “Redigér sideoplysninger”, så burde du kunne rette næsten det hele derfra.

 65. Dorete Olsen skriver:

  Jeg har oprettet en forening på facebook som person. Der er nu næsten 200 venner.
  Nu får jeg besked om at ændre navn.
  Jeg har så fundet ud af at jeg har oprettet den som person. Foreninger skal åbenbart oprettes anderledes.
  Men jeg kommer hele tiden på en side, hvor man ønsker navnet ændret. Jeg er i en ond cirkel.
  Hvordan får jeg ændret den side til en “gruppe”? uden at alle vennerne tabes.
  Jeg kan simpelthen ikke komme ud af stedet.
  Jeg skriver sidens navn under websted

  • Hej Dorete

   Ja, det er ganske korrekt at en forening skal oprettes på en anden måde, end at lave en ny “profil” eller “person” på facebook. Profiler/personer er til alle tider kun dig og alle andres private profiler.
   Med en privat profil kan man så oprette en gruppe eller en side for sin forening.

   Om du skal lave en gruppe eller en side for din forening, kommer an på så meget. I mange foreninger har man begge dele: En side for at markedsføre sin forening og kommunikere til “offentligheden” og en gruppe til at kommunikere internt blandt foreningens medlemmer.

   Der er desværre ingen metode til hvordan du kan konvertere din profil til en gruppe eller side.

   Det jeg vil anbefale dig er følgende:

   1) Log på Facebook med din private profil
   2) Opret en gruppe (eller side)
   3) Log ud igen og log på med foreningens profil
   4) Skriv en besked til alle profilens “venner” om at gruppen findes og henvis dem dertil. Sig at denne profil lukkes om f.eks. en uge.
   5) Log ud igen og log på med din private profil igen
   6) Gå nu ind i gruppen og inviter alle forenings-profilens venner til at være med i gruppen.
   7) Efter en uges tid lukker du så foreningens profil.

   For ja, det er en forkert måde at bruge facebook på, ved at have “forenings-profiler” osv. En person = en profil. En profil kan derefter styre flere foreningers grupper eller sider.

   Håber mit svar kan bruges.

   • Tak. Hvordan finder jeg frem til alle de venner, der var på foreningens side, når jeg ikke kan logge ind på den nu.
    Det andet skal jeg nok finde ud af.
    Men hvis jeg nu udtræder af foreningen, skal gruppen så også lukkes igen. Altså kan den ikke overtages af en anden?

 66. H. Hansen skriver:

  En offentlig/privat gruppe kan også gøres til en “klub”. Hvad er fordelen/ulemperne ved det? Altså, hvad kendetegner en “klub” fremfor en privat/offentlig gruppe?

  Tak for gode og lærerige svar😀

 67. Jeg har et problem, jeg ikke lige kan finde ud af. Jeg har en webhjemmeside. http://www.alpin3000.dk en facebookside og en facebook gruppe til skiklubben. Jeg har forsøgt at oprette en begivenhed i Facebookgruppen, men uden held. Jeg går til Facebook gruppen. Opretter begivenhed her, men den vises i stedet på min private liste over begivenheder. Jeg ville naturligvis også gerne invitere alle medlemmer af Facebook gruppen til begivenheden, men den vil kun invitere de personlige venner.

  Kan nogen hjælpe?

  Peter Jeppesen
  25883001

  • Hej Peter
   Når du opretter en begivenhed i en gruppe, så tilmeldes du automatisk selv til begivenheden. Derefter står begivenheden helt naturligt i din egen liste over begivenheder.
   Derudover fungerer Facebook virkelig dårligt mht. begivenheder i grupper, da listen over begivenhederne ikke altid viser alle begivenheder.
   Så måske det hele faktisk er oprettet korrekt?

Skriv kommentar

*