Fundraising foredrag – Få succes med din fundraising

Fundraising kursusDer er rigtig mange faktorer i spil, fra du får idéen til et projekt, og indtil du står med den færdige finansiering. Donationer fra fonde er ikke noget, der kommer af sig selv. Det kræver indsigt, kreativitet og snilde, før du står med pengene i hånden.

De mange discipliner fra idéstadiet, og frem til afslutningen og evaluering, er ikke noget man bare kan. Men det er noget du kan lære. Derfor har jeg sammensat et 4 timers foredrag i fundraising, hvor du lærer om alle disciplinerne.

Mit fundraising foredrag hedder “Fra idé til succes”, da det hjælper dig hele vejen fra de første idéer i hovedet, og indtil du står med et færdigt gennemført projekt med succes.

På foredraget “Fra idé til succes” kommer jeg bl.a. ind på:

 • Hvad er fonde, legater og puljer
 • Hvad kan vi søge om
 • Hvad kan vi ikke søge om
 • Hvad er et projekt
 • Hvordan du holder styr på dit arbejde
 • Hvor finder du fonde og puljer
 • Hvad skal din ansøgning indeholde
 • Hvordan du skriver din ansøgning
 • Hvilke bilag skal sendes med
 • Hvordan du samarbejder med fondene
 • Hvad du skal gøre efter du har fået pengene
 • Og rigtig mange andre ting…

Foredraget i fundraising har først og fremmest fokus på, hvordan vi søger fonde om tilskud til vores projekter. Men du kan bruge rigtig mange af de samme tips, selvom du skal søge puljer eller legater.

Du lærer også hvordan du ikke skal gøre

Du vil dels lære, hvordan du bør gøre tingene, og dels kommer vi ind på en række ting du ikke bør gøre. Der er meget at lære af de fejl, som andre har begået. Dem vil vi hive frem i lyset og snakke om, så du kan undgå at lave de samme fejl. Man siger ofte, at man skal lære at sine fejltagelser, men her får du en genvej, så du også lærer af andres fejl.

Kommer pengene til at rulle ind bagefter?

Jeg kan ikke love dig, at pengene kommer til at rulle ind bagefter, men jeg tør godt love dig, at din succesrate (antallet af bevillinger i forhold til antallet af sendte ansøgninger) kommer til at stige. Du vil lære at finde de helt rette fonde til dit projekt og vinkle din ansøgning, sådan at fonden får svært ved at takke nej tak til dit projekt.

Men uanset hvad, vil du og alle andre stadig komme til at opleve afslag på ansøgninger. Der kan aldrig udstedes garantier for, at fondene altid vil udbetale penge til dine projekter, selvom du så skriver verdens bedste ansøgninger og gør alle de rette ting. Men du vil opleve at færre fonde vil sige nej tak. Og det er vel ikke så ringe endda?

Hvem henvender foredraget sig til?

Dette foredrag i fundraising henvender sig til personer, der skal til at starte op med at søge fonde, eller som har gjort det i 1-2 år uden den helt store succes. Det er altså et foredrag for begyndere og let øvede personer, der arbejder med fundraising. Det kan være fundraising i en stor eller lille forening, det kan være ansatte fundraisere i landsdækkende organisationer eller i kommuner m.m.

Foredraget er meget velegnet som undervisning på konferencer, eller samlinger i paraply-organisationer eller lignende. Så hvis din forening er med i en landsdækkende organisation, så vil dette foredrag være oplagt for paraply-organisationen, så der er flere foreninger som din, der kan få glæde af det.

Hvor lang tid tager foredraget?

Som udgangspunkt tager foredraget 4 timer. Her kommer vi rundt om alle tingene og får snakket det igennem, hørt eksempler m.m. Typisk vil kurset vare fra 9.00 – 13.00 med små indlagte pauser. Jeg anbefaler at slutte af med en fælles frokost, hvor man kan sidde og summe over de ting, der er blevet gennemgået og måske få opbygget sig et lille netværk af andre fundraisere i andre foreninger.

Kan kurset tilpasses?

Jeg har lagt mange timer i at finde frem til det materiale, der skal med i foredraget, for lige nøjagtigt at ramme præcis de ting, der gør størst gavn for deltagerne når de kommer hjem fra foredraget. Derfor er jeg selvfølgelig ked af at skulle lave det om.

Derimod er jeg altid åben for en dialog omkring jeres behov og ønsker. Så er det ikke lige et foredrag som ovenstående I er interesseret i, så kontakt mig alligevel, for måske vi kan finde en løsning, som netop passer til jeres behov.

Er du interesseret? Så kontakt mig her

Hvis du eller din organisation gerne vil booke mit foredrag, eller hvis I gerne vil høre mere, så kontakt mig på nedenstående formular. Så vender jeg tilbage med mere information hurtigst muligt.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked