Skip to main content

Fiskedam er en god lille aktivitet for børn, især de lidt mindre børn. Det går ud på at man har en “dam” som er en større kasse, balje eller lignende, hvori man har en del pakker liggende i som er pakket ind og med gavebånd rundt om.
Børnene kan så betale f.eks. 10 kr. og så får de en fiskestang og skal så fiske en pakke op.
Der er gevinstgaranti, da børnene må blive ved med at fiske indtil de får fat på en pakke.

Dette er en god aktivitet som kan bruges på forskellige festpladser eller f.eks. som en børneaktivitet ved loppemarkeder eller lignende.
Stil en lille bod op med en større balje, kasse, badekar eller lignende hvor man lægger en del pakker ned i. Hver pakke er pakket ind i gavepapir og med gavebånd med sløjfe.
Man sælger så “fiskeretten” til børn for f.eks. 10 kroner pr. gang. De får så udleveret en fiskestang med snor og krog for enden.
Meningen er så at de skal prøve at få fat i en af pakkerne via krogen som skal gribe fat i gavebåndet. Den pakke de får fat i er deres, og de afleverer så igen fiskestangen til bodens sælger.

Pakkerne

Pakkerne skal passe til børn i en alder på 3-8 år ca.

Inden man skal bruge pakkerne kan man besøge nogle butikker i området for at høre om de vil sponsere nogle små ting til foreningens fiskedam. Så kan man ofte ret hurtigt via nogle besøg få samlet en pæn stak små pakker. For at lokke butikkerne til som sponsorer af gaver, kan man tilbyde at skrive deres navne på en liste ved fiskedammen eller man kan gå skridtet videre og hænge deres logo op. De sidste kræver selvfølgelig at man kan få deres logo og printe i en rimelig god kvalitet.

Kan man ikke få pakkerne sponseret, kan man med fordel købe dem i større supermarkeder, 10-krones butikker osv.
Alt efter hvilken salgspris man satser på skal indkøbsprisen jo reguleres derefter. Sælges pakkerne for 10 kroner skal indkøbsprisen pr. pakke helst holdes på ca. 3-4 kroner.
Man kan med fordel købe nogle ting som kan deles op i flere forskellige pakker, hvormed indkøbsprisen reduceres.
Alle pakker pakkes ind i gavepapir og pakkes i forskellige størrelser så der er lidt forskelligt at gå efter. Det er mere spændende for børnene. Husk gavebånd rundt om pakkerne og lav en god sløjfe, sådan at det er forholdsvist nemt at gribe fat i pakken med krogen på fiskestangen.

Man kan vælge at bruge rødt gavebånd på pakker der passer til piger og blåt gavebånd på pakker til drenge. Derudover kan man evt. også have en ekstra farve til ting der kan bruges af begge køn.

/Steffen

Lad os foretage en gratis projektvurdering og få vores vurdering af dit projekts muligheder.

Det er helt gratis for dig at indsende dit projekt og få vores vurdering af mulighederne. Du skal blot udfylde en kort formular og uploade projektbeskrivelse!

Få vurderet dit projekt
Steffen

Forfatter Steffen

Steffen Gregersen er stifter og fundraiser hos Aktiv Fundraising. Steffen udmærker sig ved at være super skarp til projektudvikling, fondsansøgning og videreformidling af hans store erfaring. Steffen er en erfaren underviser og hans foredrag får altid stor ros af deltagerne.

Flere artikler af Steffen

Deltag i samtalen Én kommentar

Skriv en kommentar